«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορυφαίοι υπουργοί θα βρεθούν αύριο στην Ηρώδου Αττικού.

Μπορεί οι περισσότεροι βουλευτές να έχουν φύγει για… τα μπάνια του λαού, ωστόσο οι υπουργοί παραμένουν με εντολή Σαμαρά στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει σε όλους πως φέτος οι διακοπές θα είναι ολιγοήμερες για όλους και αυτό που προέχει είναι το κυβερνητικό έργο.

Ο κ. Σαμαράς έχει σημάνει συναγερμό ενόψει της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τον Σεπτέμβρη από την τρόικα και ξεκαθαρίζει στους αρμόδιους υπουργούς πως πρέπει μέχρι αρχές Σεπτέμβρη να έχουν τελειώσει όλοι με τα προαπαιτούμενα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από ενδοκυβερνητικές έριδες. Ο θόρυβος που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ Βενιζέλου και Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο δημόσιο δεν έχει ακόμα κοπάσει. Οι δύο υπουργοί θα βρεθούν αύριο το πρωί στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το ρόλο του διαιτητή για να ρίξει τους τόνους μεταξύ τους.

Ο Ευ. Βενιζέλος αλλά και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν για τον τρόπο με το οποίο θα γίνει η αξιολόγηση και ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο που έχει θέσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα, το κατώφλι του Μαξίμου θα περάσει ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με τι πληροφορίες να αναφέρουν πως ενδέχεται ο πρωθυπουργός να του «τραβήξει και λίγο το αυτί» για την παντιέρα που σηκώνει και ορισμένες φορές.

Ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με άλλους υπουργούς, εκτός προγράμματος, κυρίως με όσους έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την τρόικα.