Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΙΣΠ-Βορίδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, παρουσία και μελών των Ενώσεων των Εργαστηριακών Ιατρών.

Ο ΙΣΠ έθεσε στον κ. Βορίδη το πάγιο αίτημα των ιατρικών ενώσεων της χώρας, για «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή», ως ουσιαστικό θέμα για την προστασία των οικονομικών της Υγείας, αλλά και της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, ζητήθηκε αύξηση του αριθμού των μονίμων θέσεων του Ιατρικού προσωπικού στο χώρο της Υγείας γενικά, αλλά και ειδικά σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, συμβάσεις με ιδιώτες Ιατρούς (παλαιούς και νέους), ενώ συζητήθηκε και το θέμα των κλήσεων για απολογία και επιβολή ποινών διακοπής συνταγογράφησης σε Ιατρούς που έγραψαν φάρμακα εκτός ειδικότητας σε ασθενείς τους.

Όπως τονίζει ο ΙΣΠ στη σχετική του ανακοίνωση, «αφού εκθέσαμε τις θέσεις μας, δηλώσαμε (σ.σ στον υπουργό) ότι ο Ιατρικός Κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η επίλυση των οξέων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας πρέπει να είναι σύντομη και ουσιαστική. Ο Υπουργός αφού άκουσε τις θέσεις μας, δήλωσε ότι πολλά εκ των θεμάτων είναι οικονομικής φύσεως και στην παρούσα κατάσταση χρειάζεται να συζητήσει για ανεύρεση οικονομικών πόρων».


Διαβάστε επίσης:

Βορίδης - ΙΣΠ: Tι απαντήσεις θα δώσει ο υπουργός υγείας για τα προβλήματα του Πειραιά;