Ύποπτο κρούσμα Έμπολα σε πτήση της Air France προς Μαδρίτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας επιβάτης της αεροπορικής εταιρείας Air France που είχε ρίγη υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο σήμερα μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μαδρίτης, βάσει του πρωτοκόλλου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Παρίσι, κατευθύνθηκε σε μια ειδική περιοχή του αεροδρομίου Μπαράχας, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέβηκε στο αεροσκάφος για να εξετάσει τον επιβάτη, επεσήμανε η εταιρεία διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων AENA.
«Η Air France επιβεβαίωσε ότι ένας επιβάτης της πτήσης AF1300 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι (Σαρλ ντε Γκολ)-Μαδρίτη (Μπαράχας), στις 16 Οκτωβρίου 2014, παρουσίασε συμπτώματα στη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Πρόκειται για το πρωτόκολλο για τον ιό Έμπολα», πρόσθεσε.
Εξάλλου ένα από τα πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση στην Ισπανία, αφού ήρθαν σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, παρουσίασε πυρετό σήμερα και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μεταξύ των 68 επαφών χαμηλού κινδύνου (της νοσοκόμας) υπάρχει μια εξέλιξη: ένας εξ αυτών παρουσίασε σήμερα το πρωί πυρετό», δήλωσε ο Φερνάντο Σιμόν ένας αξιωματούχος της επιτροπής που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων «ίσως σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ», πρόσθεσε.
Η 44χρονη νοσοκόμα Τερέσα Ρομένο, που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στις 29 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε «σταθερή» κατάσταση, διευκρίνισε ο Σιμόν.

Πάντως οι 15 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομεία Κάρολος Γ’ επειδή είχαν έρθει σε επαφή με τη νοσοκόμα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα.
Στο μεταξύ ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στη Δανία υποβάλλεται σε εξετάσεις καθώς ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) Δανίας ανακοίνωσαν ότι ένας από τους εργαζόμενούς της υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού επέστρεψε από τη δυτική Αφρική και ένιωσε μια «μικρή αύξηση» στη θερμοκρασία του.

Πηγή: newsbomg.gr