Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-1

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Oλυμπιακός νίκησε 0-1 την Παναχαϊκή, στο πρώτο ματς Κυπέλλου για την εφετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-2 και τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Βούρος, ο Αυλωνίτης, ο Σιόβας και ο Γιαννούλης. Στο κέντρο ήταν, στον άξονα, οι Φορτούνης και Εντινγκά. Μαζί τους έβγαινε και ο Μπουχαλάκης, ο οποίος κινούνταν αρκετά και προς τα αριστερά. Από την αντίθετη πλευρά έβγαινε ο Γκαζαριάν, παίζοντας περισσότερο επάνω στη γραμμή, ενώ στην επίθεση έπαιζαν ο Μπενίτες με τον Διαμαντάκο!

Από νωρίς ο Θρύλος θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό του και κράτησε αρκετά την μπάλα στην κατοχή του. Πίεσε από τα πρώτα λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μπαλασάκη και να φέρει το ματς πλήρως υπό τον έλεγχό του, απέναντι σε έναν αντίπαλο καλά στημένο αμυντικά και υπομονετικό, αλλά δίχως επιθετικές βλέψεις, παρά μόνο μέσω των αντεπιθέσεων.

Όσο περνούσε η ώρα ο Φορτούνης με τον Μπουχαλάκη έπαιρναν περισσότερες πρωτοβουλίες στον άξονα και έφτιαχναν το παιχνίδι του Θρύλου. Ο Μπενίτες και ο Διαμαντάκος κινούνταν και αρκετά προς τα πλάγια, αλλά και έξω από την περιοχή, ανοίγοντας δρόμο προς τους μέσους του Ολυμπιακού για να κάνουν «μπούκες». Ευκαιρίες χάθηκαν και ο Θρύλος έδειξε να ελέγχει το ματς, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το τέλος του πρώτου 45λεπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο 0-0 με την Παναχαϊκή.

Η επανάληψη άρχισε με πίεση του Ολυμπιακού και μία αλλαγή. Τη θέση του Γκαζαριάν πήρε ο Ντουρμάζ και πέρασε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, πλαισιώνοντας Διαμαντάκο και Μπενίτες. Στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο και πλησίασαν περισσότερο στο γκολ, αν και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και πίεζε.

Ο κ. Μίτσελ ετοίμασε και τον αρχηγό Νταβίντ Φουστέρ και τον έριξε στο ματς στο 63’, για να ενισχύσει την ομάδα μας από τη μέση και μπροστά και απέσυρε τον Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός προβλημάτιζε στο δημιουργικό κομμάτι. Η Παναχαϊκή έχασε τον Άλμπι στο 61’ και ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων μάρκαρε σκληρά τον Μπενίτες και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη.

Το παιχνίδι συνέχισε να παίζεται περισσότερο προς την εστία της Παναχαϊκής, όμως οι Πατρινοί έκαναν καλές αντεπιθέσεις και ο Ολυμπιακός όφειλε να έχει το νου του και στα μετόπισθεν. Ο Βέργος πέρασε στο 73’ στο ματς και λίγα λεπτά μετά η μπάλα έφυγε από το πόδι του για να καταλήξει, έστω και με την παρέμβαση γηπεδούχου, στα δίχτυα του Μπαλασάκη για το 1-0!

Ο νεαρός ήταν πολύ ορεξάτος και η παρουσία του στην ενδεκάδα τόνωσε την επίθεση του Ολυμπιακού και έφερε το γκολ που ο Θρύλος ζητούσε πάρα πολύ έντονα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα! Όρθιος ο κ. Μίτσελ φώναζε διαρκώς, δίνοντας οδηγίες. Ο Βέργος έπαιζε περισσότερο στα πλάγια, μαζί με τον Φουστέρ, πλαισιώνοντας τον Μπενίτες. Από αριστερά έβγαινε ο Φουστέρ και από δεξιά ο Ντουρμάζ. Ο Εντινγκά με τον Φορτούνη παρέμεναν οι δύο κεντρικοί μέσοι, σε ένα πιο καθαρό, πλέον, 4-4-2.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα την μεγάλη ευκαιρία του Βέργου στις καθυστερήσεις. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του αγώνα και η ομάδα μας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος, με νίκη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3' Σουτ από τον Μπουχαλάκη, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

10' Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Σιόβα να κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

14' Ο Μπενίτες ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και με το αριστερό πόδι έκανε το σουτ, με τον Μπαλασάκη να διώχνει δύσκολα.

17' Δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση από τον Μπενίτες, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

23' Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Εντινγκά να προσπαθεί με το κεφάλι να βρει τον Αυλωνίτη, αλλά ο Μπαλασάκης πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα.

24' Σέντρα του Ντα Κόστα, ο Ζλατκόβσκι έκανε την κεφαλιά με τον Μέγιερι να μπλοκάρει εύκολα.

38' Σουτ του Μπενίτες έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής.

45'+1' Σέντρα σουτ του Μπουχαλάκη από τα αριστερά με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47' Ο Διαμαντάκος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μπαλασάκη να διώχνει σε κόρνερ.

50' Ο Στεργίδης έκανε το φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Μέγιερι.

52' Σουτ του Ντα Κόστα από καλή θέση μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

60' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

62’ Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Μπαλασάκης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

74’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο Βέργος έκανε το πλασέ από πλάγια θέση και ο Κάργας στην προσπάθεια του να διώξει με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 0-1 για τον Ολυμπιακό.

84' Ωραία συνεργασία του Ντουρμάζ με τον Φουστέρ, ο Ισπανός έβγαλε σε θέση βολής τον Βέργο, αλλά το πλασέ του από κοντά κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Μπαλασάκη.

90’+2 Ο Ντουρμάζ με παράλληλη μπαλιά, βρήκε τον Βέργο, αλλά το πλασέ του δεύτερου από κοντά απέκρουσε ο Μπαλασάκης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Αναστασόπουλος, Αλλά, Στεργίδης, Ντα Κόστα (68’ Πλέγας), Μπαλού (27’ Γκαντιάγκα), Μαρουκάκης (71’ Χούσα), Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Φορτούνης, Γκαζαριάν (46’ Ντουρμάζ), Μπουχαλάκης (63’ Φουστέρ), Διαμαντάκος (73’ Βέργος), Μπενίτες.

ΓΗΠΕΔΟ: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
ΣΚΟΡΕΡ: - / 76’ Κάργας (αυτογκόλ)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθ. Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Δ. Γκάγκας (Λάρισας)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Χρ. Ζωγράφος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33’ Αλλά, 43’ Αναστασόπουλος / 45’+ Μπουχαλάκης, 86΄ Φορτούνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 61’ Αλλά (2η κίτρινη) / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: 50’ Στεργίδης, 60’ Ντα Κόστα / - 

Πηγή: olympiacos.org