Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από Πάσχα… καλοκαίρι!

«Καλοκαιρινό» θα είναι το φετινό Πάσχα, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις καλές θάλασσες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, τόνισε πως οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στους κατοίκους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να απολαύσουν τις παραδόσεις αυτών των ημερών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα όσοι θα ταξιδέψουν θα έχουν σύμμαχο την καλοκαιρία. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Λάλο, η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 4 με 5 βαθμούς από το μέσο όρο για την εποχή, όπου η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.

«Είναι όμως, ήδη Μάιος, θα μπορούσε να είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ καλή πασχαλινή περίοδος. Και σταθήκαμε τυχεροί με τις καιρικές συνθήκες» σημείωσε.