Δείτε τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελέγχων στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιθεωρήσεις- έλεγχοι στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο Πέραμα.

Στο πλαίσιο των συστηματικών επιθεωρήσεων και ελέγχων που διεξάγει σε τακτικά χρονικά διαστήματα η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή μεγάλων ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία SEVESO II, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο εταιρείες πετρελαιοειδών στο Πέραμα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Σκοπός των ελέγχων ήταν η δειγματοληπτική επιθεώρηση των τεχνικών, οργανωτικών και διαχειριστικών συστημάτων των εγκαταστάσεων ως προς τα μέτρα πρόληψης και τα μέσα περιορισμού των συνεπειών εντός και εκτός των εγκαταστάσεων εξαιτίας ενός ενδεχόμενου μεγάλου ατυχήματος.

Πιο αναλυτικά, στις 12-11-2013 πραγματοποιήθηκε από τους ελεγκτές επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων ναυτιλίας, θέρμανσης και κίνησης της εταιρείας ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ Α.Ε και στις 19-11-2013 διενεργήθηκε επιθεώρηση στην εγκατάσταση αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων στην ΕΤΕΚΑ Α.Ε.

Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι σε γενικές γραμμές οι χώροι των εγκαταστάσεων και ο εξοπλισμός των δύο εταιρειών ήταν σε καλή κατάσταση, τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και το προσωπικό είναι ενημερωμένο. Πέραν αυτού τα μέλη των επιτροπών έλεγχου απέστειλαν στις δυο εταιρείες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους για την βελτίωση των μέτρων πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης ενός ατυχήματος. Επίσης τονίστηκε προς τους υπεύθυνους και των δύο εταιρειών, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν και να είναι συνεχώς σε πλήρη ετοιμότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού , πριν αυτό εξελιχθεί σε ατύχημα μεγάλης έκτασης.