Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «φύγει» από το Παρίσι με ένα θετικό αποτέλεσμα, ελέω του τέρματος του Καβάνι που έδωσε το «τρίποντο» (2-1) στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στους 7 πόντους στον Γ’ όμιλο του Champions League, αλλά και στην δεύτερη θέση, έχοντας ωστόσο «συγκάτοικο» την Μπενφίκα, η οποία επικράτησε 3-2 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Πλέον, μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, τα δεδομένα είναι τρία.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη και το νέο έτος, είτε στο Champions League, είτε στο Europa League. Η Παρί Σεν Ζερμέν εξασφάλισε την κορυφή του ομίλου με 13 βαθμούς, ενώ εκτός Ευρώπης έμεινε η Άντερλεχτ, η οποία είναι στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό.

Τα… ερωτηματικά είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τους Παριζιάνους στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και αυτή που θα συνεχίσει στους «32» του Europa League. Ολυμπιακόςκαι Μπενφίκα μοιράζονται τη δεύτερη προνομιούχο θέση, με τους Πειραιώτες να έχουν τον πρώτο λόγο στην ισοβαθμία, μια και μετρούν μία νίκη και μία ισοπαλία κόντρα στους Πορτογάλους.

Έτσι, σε περίπτωση που επικρατήσουν της Άντερλεχτ στην αυλαία των ομίλων στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχουν πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της αναμέτρησης της Μπενφίκα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ «σφραγίζουν» την πρόκριση και σε περίπτωση ισοπαλίας με τους Βέλγους και ισοπαλία ή ήττα των Πορτογάλων με τους Γάλλους.

Το μοναδικό σενάριο που αφήνει εκτός Champions League τον Ολυμπιακό είναι σε περίπτωση νίκης του «συγκροτήματος» του Ζόρζε Ζέσους έναντι των Παριζιάνων και την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες να μην κερδίσουν την Άντερλεχτλ.