Β. Μιχαλολιάκος: Θα εφαρμοστεί ο νόμος στο Στρατόπεδο Παπαδογεωργή-Ελεύθερη είσοδος για όλους άμεσα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, λίγες μέρες ύστερα από την οριστική δικαίωση στο χρόνιο πρόβλημα του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή στα Καμίνια.

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πειραιά, έδωσαν το παρών όλοι οι εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων-σωματείων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (Π. Κοκκινιά-Καμίνια).

Ο Δήμαρχος Πειραιά, τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο λόγο για το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των ''καταπατητών'' του πρώην Στρατοπέδου Παπαδογεωργή δείχνοντας παράλληλα και την ευαισθησία του για τους λίγους εξ' αυτών που είτε είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι είτε δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοσυντήρησης.
Σημειωτέον ότι όλοι ταυτίστηκαν με τις προτάσεις του Δημάρχου για τη διαχείριση του ζητήματος 

Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε μεταξύ των άλλων:

''Ο Πειραιάς πέτυχε ακόμα μια μεγάλη νίκη στη μάχη για την αποκατάσταση της δημοτικής περιουσίας που για χρόνια παρέμενε είτε καταπατημένη από τρίτους (προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων) είτε ''ξεχασμένη'' είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων αναξιοποίητη.

Η δικαιοσύνη απεφάνθη και το πρώην Στρατόπεδο Παπαδεογιωργή, έκτασης 12 στρεμμάτων με πράσινο και αρκετά πολύ καλής ποιότητας και αισθητικής κτίσματα, περνά οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο Πειραιά.

Πρέπει άμεσα ο Δήμος Πειραιά να εφαρμόσει το νόμο και να παραδώσει τον ομορφότερο ίσως χώρο του Πειραιά στους Δημότες του!

Εκείνοι που από το 1990, όταν και τους προσφέρθηκαν κάποιοι χώροι για προσωρινή κατοικία-φιλοξενία, μέχρι και σήμερα απολάμβαναν ιδιαίτερα προνόμια (δωρεάν ρεύμα, νερό κλπ) λόγω της ολιγωρίας της κρατικής μηχανής, θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης και να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Εάν όχι, τότε θα αναγκαστούμε εμείς να εφαρμόσουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση όμως και ενώ γνωρίζουμε την πραγματικότητα με κάθε λεπτομέρεια, θα φροντίσουμε για εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξή μας:

1) Ένα κτίσμα θα παραμείνει ως ξενώνας για να φιλοξενήσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη και μάλιστα σε συνθήκες πολύ καλύτερες από τους υπόλοιπους ξενώνες του Δήμου Πειραιά.

2) Σε όλους τους υπόλοιπους θα προσφερθεί δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο του Πειραιά με αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης για ένα 2μηνο 3μηνο έως ότου βρουν νέα κατοικία, αν και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι διαμένουν πραγματικά σε πολύ καλύτερα σπίτια και απλά είχαν αφήσει πίσω τους ηλικιωμένους γονείς τους σε μια ύστατη προσπάθεια διεκδίκησης της δημόσιας γης που φυσικά δεν ανήκει σε 10 οικογένειες αλλά σε όλους τους Δημότες του Πειραιά.

3) Ο Δήμος Πειραιά δε θα διεκδικήσει τίποτα-ενώ θα μπορούσε-από την παρουσία και την λογής λογής εκμετάλλευση του χώρου (μέχρι επιχείρηση στεγαζόταν εντός του στρατοπέδου).

Θα κάνουμε όλα τα παραπάνω ακόμα και με κίνδυνο κάποιοι να μας κατηγορήσουν για υπέρμετρη ευαισθησία τη στιγμή που άλλοι συμπολίτες μας δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό να φάνε.
Θα το κάνουμε όμως, γιατί οι γέροντες και τα μικρά παιδιά δε μας φταίνε σε τίποτα. Και θα το κάνουμε βάζοντας ακόμα και από την τσέπη μας!''

Οι διαδικασίες αποδέσμευσης του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί αρκετές μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς όπως μαθαίνουμε, συμβολικά και όχι μόνο, όλες οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιηθούν εκεί με ανοιχτές πόρτες σε όλους τους Καμινιώτες, τους Παλαιοκοκκινιώτες και φυσικά τους λοιπούς Δημότες του Πειραιά.




Διαβάστε επίσης:

Δυναμική αντίδραση του Δήμου Πειραιά απέναντι στους καταπατητές του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή

ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ: Ανήκει πλέον στους Πειραιώτες και με το νόμο!

Εισήγηση στο Δήμαρχο Πειραιά για δημιουργία πάρκου για σκυλιά!

Ο Πειραιάς αλλάζει... και οι Πειραιώτες το αντιλαμβάνονται!

ΜΥΛΟΙ ΜΟΙΡΑ: Η κατεδάφιση και το έργο που θα αλλάξει τα Καμίνια