Ελλάδα-Σλοβενία 1-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο, το τραγικό λάθος του Μούτσα (44’) της έδωσε το δικαίωμα στο… όνειρο της πρόκρισης, επικρατώντας 1-0 της Σλοβακίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» δεν κατάφερε να δημιουργήσει σωρεία ευκαιριών, ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά τυχερή λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θέλησε να… μπει στα πιο αστεία στιγμιότυπα του ποδοσφαίρου, δεχόμενος ένα τραγικό αυτογκόλ σε γύρισμα του Σκρτελ και με τον Μήτρογλου να πιέζει.

Έτσι, η Εθνική παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Βοσνία, που πέρασε άνετα το… εμπόδιο του Λιχτενστάιν (4-1) και πλέον θα προσπαθήσει στην τελευταία αγωνιστική με το κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης να πάρει από το… παράθυρο την απ’ ευθείας πρόκριση, περιμένοντας «γκέλα» της Βοσνίας στην Λιθουανία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με ωραίο ρυθμό και από τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους προς τις αντίπαλες εστίες. Μάλιστα, στο 11’ ο Νέμετς πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στην συνέχεια, τον έλεγχο πήρε η Εθνική που πίεσε, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και από τις δύο πλευρές, χωρίς να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον Μούτσα.

Πάντως, μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, το ματς έγινε λίγο… έντονο με δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και τον διαιτητή Αϊτέκιν να… μοιράζει κίτρινες κάρτες. Στο διάστημα αυτά, η Σλοβακία είχε πάρει… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε την εστία του Καρνέζη, με το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην κόντρα, αλλά δεν είχε την σωστή ανάπτυξη, ενώ όταν κατάφερε να βρεθεί κόντρα στον Μούτσα, ο Σκρτελ έδειχνε να ελέγχει την άμυνά του.

Όμως, στα 44’ έμελλε να είναι ο μοιραίος παίκτης για τους φιλοξενούμενους, καθώς… χρεώθηκε με αυτογκόλ, κυρίως όμως, λόγω της κάκιστης αντίδρασης του Μούτσα, ο οποίος υπό την πίεση του Μήτρογλου, δεν έκανε το κοντρόλ και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του και την Ελλάδα να προηγείται με έναν ανέλπιστο τρόπο!

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Ελλάδα να έχει την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης», αλλά όσο περνούσε η ώρα, έδινε… χώρο στο «συγκρότημα» του Γιάν Κόζακ που προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση.

Αυτό είχε ως συνέπεια να μείνουν ελεύθεροι χώροι στην αντεπίθεση για την εθνική μας ομάδα, όμως, στο 68’ το σουτ του Σαλπιγγίδη βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ τα σουτ του Χολέμπας (69’) και του διεθνή φορ του ΠΑΟΚ (71’) πέρασαν άουτ, δίπλα από το δεξί και το αριστερό δοκάρι του Μούτσα, αντίστοιχα.

Στα τελευταία λεπτά, η Σλοβακία αναζήτησε με πιο… έντονο ρυθμό το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Γκουέντε στο 81’ όπως και αυτές των Γιακούμπκο (83’) και Σκρτελ (85’) δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με τη νίκη της εθνικής, που την κρατά… ζωντανή στο κυνήγι της Βοσνίας για την πρωτιά στον όμιλο και θα… παίξει τα «ρέστα» της με το Λιχτενστάιν, το απόγευμα της Τρίτης (15/10).

{YouTube}p47zFaX5iEs{/YouTube}