Πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει το χάρτη των media

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άξιο απορίας είναι πως θα χειριστεί το θέμα των ΜΜΕ η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι φοβούνται και πώς καταγράφονται οι νέες συμμαχίες; Θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τα ΜΜΕ η Κουμουνδούρου και θα συγκρουστεί με την οικογένεια Μπόμπολα, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί; Η δέσμευση για την υποχρέωση των μετόχων να πληρώσουν για να διατηρήσουν στη ζωή τις εταιρείες τους επηρεάζει άμεσα τον «Πήγασο», τον ΔΟΛ και το Mega.

Θα φανεί από τις πρώτες κινήσεις του Πρωθυπουργού, αν θα ανοίξει μέτωπο με τα ΜΜΕ ή όχι.

Η ίδια τακτική του Κώστα Καραμανλή, το 2005, με τον «βασικό μέτοχο», δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αρχικά, ο Γιώργος Μπόμπολας συμφώνησε για την πώληση του «Πήγασου» στη Γιάννα Αγγελοπούλου, όμως στη συνέχεια έκανε πίσω και πολέμησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ στην Ε.Ε. για την πτώση του νομικού καθεστώτος του «βασικού μετόχου». Το Mega βρίσκεται κοντά στο όριο του κόκκινου συναγερμού. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει χτυπηθεί από την άνοδο του ΑΝΤ1 σε πρόγραμμα και Ειδήσεις και κυρίως από τα σταθερά ποσοστά του Alpha και δεν δείχνει να είναι σε θέση να ανακάμψει.

Οι εκδότες αγνόησαν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για την ανάγκη ανατροπών στο Δελτίο και με την είσοδο προσώπων που διαθέτουν κύρος όπως η Ελλη Στάη και τώρα τα ποσοστά δείχνουν πως, παρά τις αλλαγές, το κοινό ζητάει κάτι που να μην προκαλεί τόσο μεγάλη απέχθεια. Ο ΑΝΤ1, αν και στο παρασκήνιο έχει συνεργασία με τo Mega στα βασικά ζητήματα διαχείρισης της αγοράς, βλέποντας την αδυναμία του καναλιού και τη σταθερή παραμονή του Alpha στη δεύτερη θέση, μπορεί να αλλάξει στάση.

Αν η διαφημιστική δαπάνη κατευθυνθεί στους δύο πρώτους, ANT1 και Alpha, τότε τα πράγματα για την «Τηλέτυπος» μπορεί να δυσκολέψουν κι άλλο. Ηδη ο ΣΚΑΪ φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που αφήνει η «Τηλέτυπος» και να διεκδικήσει τη θέση του Mega!

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν παραβλέπουν ότι οι Αλαφούζοι ήταν και παραμένουν δεξιοί και σκληρά μνημονιακοί.

Πηγή: parapolitika.gr