Οι σίγουροι υπουργοί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα το πρωί παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κάρολο Παπούλια και όπως όλα δείχνουν έχει γίνει ήδη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για συγκυβέρνηση. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Mega οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν στην ανάληψη ενός υπουργείου. Όπως διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου μέχρι το απόγευμα θα έχει οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό σχήμα.

Μέχρι στιγμής οι σίγουροι υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι οι εξής:

Ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση που δεν τοποθετηθεί Πρόεδρος της Βουλής, θέση για την οποία ακούστηκε ο Νίκος Βούτσης, με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν ενεργό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο. Ο Γιώργος Σταθάκης θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο πρώτος βουλευτής Επικρατείας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ακούγεται για υπουργείο Παιδείας ενώ ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ακούστηκε για τη θέση του υπουργού Επικρατείας. Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θεωρείται φαβορί ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ακουστεί το όνομα του Νίκου Κοτζιά ενώ σε περίπτωση που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάει στον Πάνο Καμμένο ο Κώστας Ήσυχος θα αξιοποιηθεί στην κυβέρνηση σε άλλο πόστο.

Γρίφος είναι μέχρι στιγμής και η συμμετοχή βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας στην κυβέρνηση αφού μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην συμμετάσχουν.

Πηγή: parapolitika.gr