ΠΡΟΣΟΧΗ: Χαλάει ο καιρός – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία από ώρα σε ώρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Απριλιάτικες θερμοκρασίες και ο γενικά ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών αλλάζουν από σήμερα καθώς έχει αρχίσει μια αλλαγή του καιρού από τα δυτικά λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που στροβιλίζεται στη νότια Ιταλία και τη Σικελία.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία και σιγά σιγά θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα. Ετσι λοιπόν ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και αργότερα θα πλήξουν το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου από υψόμετρο 650 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν τα πια έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Σαμοθράκη, η Μυτιλήνη, η Σάμος αργότερα και η Ρόδος το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 18 βαθμούς και στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές από 10 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου ενώ εκεί θα υπάρξει και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδες το πρωί αλλά απο το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες το βραδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ το βράδυ θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 15 βαθμούς κελσίου αλλά στα δυτικά τμήματα του νομού η θερμοκρασία χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές αρχικά ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 12 βαθμούς κελσίου.