Φορο-διευκολύνσεις για τρεις κατηγορίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις πολύ μικρές οντότητες εντάσσονται για το φορολογικό έτος 2015 τα βενζινάδικα, τα πρατήρια χονδρικής πώλησης καπνού και οι επιστημονικοί σύλλογοι και γιαυτό θα τηρούν απλογραφικά βιβλία, σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Ειδικότερα, με σκοπό τη διευκόλυνση ορισμένων κατηγοριών οντοτήτων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής τους στις απαιτήσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, η κ. Σαββαΐδου, υπέγραψε απόφαση με την οποία:

-Τα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς και οι πρατηριούχοι χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο για το φορολογικό έτος 2015 στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων, ανεξάρτητα από το ύψος του κύκλου εργασιών τους.

-Οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, που έχουν συσταθεί ως ΝΠΔΔ, έχουν ίδια περιουσία, έσοδα προερχόμενα από συνδρομές των μελών τους και δεν εμπίπτουν στις οντότητες της γενικής κυβέρνησης του Ν. 4270/2014, θα εμπίπτουν στο εξής στις πολύ μικρές οντότητες και θα έχουν τις λογιστικές υποχρεώσεις των πολύ μικρών οντοτήτων.

Πηγή: Moneypro.gr