Απίστευτες εικόνες! Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι της Κρήτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η στάθμη του νερού έφτασε τα δύο μέτρα

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο τις τελευταίες ώρες.

Κατά τη διάρκεια των δυνατών βροχοπτώσεων πολλά άτομα κινδύνευσαν, καθώς εγκλωβίστηκαν από τους χειμάρρους μέσα στα αυτοκίνητά τους ή ακόμη και στα σπίτια τους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε και με βάρκες άτομα που είχαν καταφύγει στις ταράτσες των σπιτιών τους μια και η στάθμη του νερού σε κάποιες περιπτώσεις είχε φθάσει και τα δύο μέτρα.

Και σήμερα η Πυροσβεστική προχωρεί σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και βιοτεχνίες στην περιοχή της Φοινικιάς και του Γιόφυρο. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορες σε περιοχές του νομού Ηρακλείου όπως στον δρόμο Αρκαλοχωρίου - Βιάννου στο ύψος του Καραβάδω, στον δρόμο προς τον Πύργο, στον δρόμο Αυλή - Καραβάδω, στον περιφερειακό του Αρκαλοχωρίου, στον δρόμο από τα Πάρτηρα, στην Τρουλωτή, στην Αγία Σεμνή, στον Σκινιά, στον δρόμο του Θραψανού, στο Φόδελε και στον Προφήτη Ηλία.

Επίσης, μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιόφυρο υπέσκαψαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν τον χώρο. Ο βιολογικός καθαρισμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ ζημιές έχει υποστεί μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης, νερά και λάσπες κατέκλυσαν τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, τα οποία δε λειτουργούν ενώ είναι αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον δήμο Ηρακλείου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετούν τους δημότες. Ήδη το προσωπικό καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και σταδιακά να επαναλειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός, αλλά και οι υπηρεσίες ενώ τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

plim 2

plim 3

plim 4

plim 5

plim 7

plim 8