Οι εγγυήσεις και τα διλήμματα του Αντώνη Σαμαρά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό στο Αγρίνιο

Στο ίδιο μοτίβο της επίθεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο σήμερα το απόγευμα. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαρά ανέπτυξη το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος του Μνημονίου.

Η χώρα είναι κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τις μειώσεις φορολογίας: «Προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%. Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ. Ήδη, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τηις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες».

«Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια και θα μπει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «αυτά που λένε τα στελέχη του, θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα, τώρα που τελειώσαμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τράπεζών».

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα, ο οποίος «ανέφερε ότι δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της ΕΕ και να μην ακολουθείς τους κανόνες της. Αυτό λέμε και εμείς. Η ΕΕ λέει ότι μας θέλει, αλλά πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες της. Εκείνοι λένε ότι θα τα διαπραγματευθούν όλα από την αρχή. Ξέρω ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού υπέφερε. Σε όλους λέω ότι κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγουμε τα χειρότερα, αποφύγαμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλεται θα πάει η χώρα στον πάτο, αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας. Δύο ομάδες στην Ελλάδα ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ: εκείνοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και περιμένενουν να γυρίσουμε στη δραχμή για να τα αγοράσουν όλα μπιρ παρά και οι συνδικαλιστάδες σαν τον Φωτόπουλο που έχουν χάσει τα προνόμιά τους».

«Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων των συνδικαλισικών προνομίων και των χαριστικών συντάξεων. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και ανοίξαμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Αυτά προυποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Αν δεν νικήσουμε εμείς τότε θα υπάρξουν δάκρυα και αίμα. Εκείνοι πάνε να κάνουν τους Έλληνες και πάλι πειραματόζωα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας, μετανάστευση και στην ορθοδοξία: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους. Κάποιοι θέλουν να αποκαθηλώσουν τις εικόνες από τα δημόσια κτίρια και την ορθοδοξία από τις καρδιές των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουν οι Έλληνες ποτέ. Καλώ τους Έλληνες πέρα και πάνω από ότι μας χώριζε να συστρατευθούν για μία Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη που πατά στέρεα στις παραδόσεις της και να κάνει άλματα στο μέλλον. Μιλάω για το έθνος μας για την πατρίδα μας. Οι εκλογές αυτές είναι ο πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Και γι' αυτό μαζί θα νικήσουμε».

Αναφέρθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας ότι το 2012 είχαν σταματήσει όλα τα έργα, εντός του 2015 θα ολοκληρωθεί η Ιονία που είχε εγκαταλειφθεί, επίσης η παράκαμψη που θα ενώσει το Άκτιο με το υπόλοιπο δίκτυο. Ολοκληρώνεται και η παρα-Ιόνια οδός. Ακόμη, είπε ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις για την οδό Πάτρα-Πύργος. Συνέβη και το εξής παράδοξο: κάναμε μία σύμβαση παραχώρησης για 14 αεροδρόμια για 40 χρόνια με την προυπόθεση να κάνουν επενδύσεις πάνω από μισό δισ. έργα. Τελικά εκείνος που πήρε την παραχώρηση πλήρωσε 1,4 δισ. ευρώ. Υπάρχει όμως κάποιο κόμμα που θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει να γίνονται, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει η επιχειρηματικότητα. Τους ζητώ επιτέλους να μου πουν σε ποιό κράτος έχει πετύχει το κράτος επιχειρηματίας. Μόνο η Βόρειος Κορέα και η Βενεζουέλα του κ. Τσίπρα».