Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα γραφεία του Charlie Hebdo

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχει καλά καλά συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την εισβολή των φανατικών ισλαμιστών Σαΐντ και Σερίφ Κουασί στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι και η Γαλλία δεν μπορεί να συνέλθει από τον εφιάλτη που ξεκίνησε τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στη Βαστίλη και ολοκληρώθηκε με το μακελειό το εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν.

Πέντε μέρες μετά την επίθεση που γονάτισε τη Γαλλία και το θάνατο των 12 ανθρώπων, ανάμεσά τους τέσσερις από τους κορυφαίους σκιτσογράφους της χώρας, έρχονται στο φως νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο. Τις δημοσιεύει η Daily Mail. Έρχονται να ρίξουν μια ακόμη αχτίδα φωτός στις δραματικές στιγμές της πιο αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που έζησε ποτέ η γαλλική πρωτεύουσα.

Δείχνει το γραφείο ενός από τους συντάκτες του περιοδικού. Πάνω σε αυτό φάκελοι, χαρτιά, μπουκάλια από νερό και μια κούπα καφέ. Η καρέκλα σαν να περιμένει κάποιον να καθίσει και να ξεκινήσει να ζωγραφίζει. Στα πόδια της μια κόκκινη τσάντα. Μέσα της έχει κάτι σαν σχέδια. Ίσως ήταν έτοιμα για το επόμενο τεύχος. Αυτό που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ακριβώς μια εβδομάδα μετά το μακελειό. Θα είναι το τεύχος των επιζώντων και θα δημοσιεύει σκίτσα του Μωάμεθ.

Η λίμνη αίματος μπροστά στο γραφείο έρχεται να θυμίσει πως εκεί είναι ο τόπος ενός τρομερού, εντός ανείπωτου εγκλήματος. Στο πάτωμα υπάρχουν ίχνη αίματος και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης.

Όλα δείχνουν πως τα θύματα, δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Οι δολοφόνοι, δυο άνδρες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γαλλία, που έζησαν στα προάστια του Παρισιού αλλά πριν λίγα χρόνια στράφηκαν στο ακραίο Ισλάμ, είχαν πάει με μια συγκεκριμένη αποστολή: να σκοτώσουν. Να δολοφονήσουν. Να αναγκάσουν τις καυστικές πένες των σκιτσογράφων του περιοδικού να "σιωπήσουν". Το τελευταίο, δεν το κατάφεραν. Βύθισαν όμως η Γαλλία και όλο τον κόσμο στο πένθος.

Το δολοφονικό αμόκ τους είχε ακόμη ένα θύμα: έναν αστυνομικό που δεν άντεξε τη θλίψη, δεν άντεξε τον πόνο των συγγενών των θυμάτων. Και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, ανώτερος αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας έβαλε τέλος στη ζωή του. Το όνομά του ήταν Helric Fredou. Ήταν ανύπαντρος και χωρίς παιδιά, έπασχε από κατάθλιψη και υπέφερε από υπερκόπωση.

Ο 45χρονος ερευνούσε τη σφαγή στο περιοδικό όταν αυτοκτόνησε με το όπλο του στο γραφείο του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

"Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του συναδέλφου μας Helric Fredou. Σε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα εθνικού πένθους, οι δυνάμεις μας θρηνούν για τον θάνατο του συναδέλφου μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μα συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η σκέψη μας είναι σε όλους τους συναδέλφους μας", σημείωσε σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών.

filesff

fileszz