ΣΕΙΣΜΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑ: 70 μετασεισμοί μέσα σε 6 ώρες – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Mε πλούσια σεισμική δραστηριότητα κύλισε όλο το βράδυ από τη 1:05 π.μ. που έγινε ο πρώτος μεγάλος σεισμός εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίκτερ μέχρι και τις 7 το πρωί.

Το 6ωρο των παθών για τους κατοίκους της Εύβοιας

Συνεχείς μετασεισμοί δεν άφησαν σε ησυχία τους κατοίκους σε ολόκληρη την Εύβοια ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι μετασεισμοί ήταν αισθητοί σε Αθήνα και Πειραιά.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα σ'αυτές τις 6 ώρες το ρήγμα έδωσε περίπου 70 μετασεισμούς με το μεγαλύτερο να είναι 3,8 Ρίχτερ.

Προσοχή συνιστά ο Άκης Τσελέντης

Την προσοχή μικρών και μεγάλων ζήτησε ο Άκης Τσελέντης δηλώνοντας αρχικά, μέσω ανάρτησης στο facebook, πως δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι δύο μεγάλοι σεισμοί είναι και οι κύριοι.
"Η περιοχή ειναι διεγερμένη έχει μεγάλα ρήγματα και αν δεν περάσουν λίγες ημέρες δεν ημαστε σίγουροι οτι ήταν ο (οι) κύριος σεισμός."ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιμένουμε νέο σεισμό αναφέρει ο Ηλίας Τσιάπας

Ο Ηλίας Τσιάπας που είχε προβλέψει τους δύο σεισμούς στην Εύβοια υποστηρίζει πως περιμένουμε και νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στις 23 Νοεμβρίου.

"Στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται ακόμη μία μεγάλη σεισμική δόνηση στην Ελλάδα, από 5,1 έως και 5,6 Ρίχτερ. Φυσικά υπάρχουν και πιθανότητες εκτόνωσης γεγονός που θα μάθουμε, όπως και το ρήγμα το οποίο θα ενεργοποιηθεί τρεις μέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γνώριζε για τον σεισμό από τις 7 Αυγούστου ο Παναγιώτης Βαρώτσος

Απο τις 7 Αυγούστου γνώριζε ο Παναγίωτης Βαρώτσος, ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ πως θα η περιοχή θα δώσει ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Δεν μας εξέπληξε. Ήταν κάτι που το περιμένανε» δήλωσε ενώ στην ερώτηση αν ακόμα η ομάδα λαμβάνει παρόμοια σήματα για την περιοχή ο κ. Βαρώτσος σημείωσε, «αν λάβουμε τέτοια σήματα αμέσως θα τα δημοσιεύσουμε όπως έχουμε κάνει όλες τις προηγούμενες φορές».

Διαβάστε επίσης: