Εξαρθρώθηκε η σπείρα που “ξάφριζε” τα κοσμηματοπωλεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σπείρα ληστών οι οποίοι είχαν ξαφρίσει  κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης συνέλαβε η Αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έξι αλλοδαποί έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ως μέλη της συμμορίας και είναι ηλικίας από 25 έως 55 ετών. Εις βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

Πέντε Σέρβοι κι ένας Κροάτης ήταν οι υπαίτιοι για τις «μπούκες» στα κοσμηματοπωλεία. Μάλιστα, ο τελευταίος, ηλικίας 27 ετών, φέρεται ως ηγετικός στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. Δύο ακόμη μέλη της ίδιας οργάνωσης συνελήφθησαν κατά το παρελθόν στη διάρκεια ένοπλης ληστείας και κρατούνται ήδη στις φυλακές Διαβατών.

Από την έρευνα που διενήργησε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της οργάνωσης έγινε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 27χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης προέβη στη στρατολόγηση των πέντε υπολοίπων συνεργών του στη Σερβία, ενώ ο ίδιος κατηγορείται ότι ήταν αυτός που έβρισκε τους στόχους και τον χρόνο τέλεσης των ληστειών. Εικάζεται μάλιστα πως παρείχε στα μέλη της οργάνωσης τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής, για την αφαίρεση των οποίων κατείχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ειδική τεχνική παραβίασης, χωρίς να αφήνει ίχνη διάρρηξης.

Πως λειτουργούσαν
Συγκεκριμένα, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, η συμμορία κατηγορείται ότι διέπραξε τρεις ένοπλες ληστείες σε ισάριθμα κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο από τα οποία βρίσκονται στην οδό Εγνατία κι ένα επί της Τσιμισκή. Η πρώτη διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2010, όταν οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ακινητοποίησαν -υπό την απειλή όπλου- τους υπαλλήλους της επιχείρησης, κι αφού πυροβόλησαν και έσπασαν με σφυριά τις προθήκες του καταστήματος, άρπαξαν πλήθος ρολογιών χειρός. Στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο όχημα.

Τον Μάρτιο του 2012 ακολούθησε το δεύτερο «χτύπημα» της συμμορίας με λεία κοσμήματα, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ.
Τον ίδιο μήνα, τρία από τα μέλη της οργάνωσης λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Εγνατία, αλλά κατά τη διαφυγή τους, ένας εξ αυτών ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και περαστικούς, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε κι ο δεύτερος δράστης της ληστείας, ενώ σε βάρος του τρίτου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι δύο παραπάνω συλληφθέντες, ηλικίας 55 και 27 ετών, κρατούνται έκτοτε στις φυλακές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δράση της συμμορίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsbomb.gr