ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο Μητροπολίτης Πειραιά ταΐζει τα περιστέρια στην Πειραϊκή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και εκεί που οδηγούσα για να πάω στη δουλειά μου, ήταν δεν ήταν 8:30 το πρωί, περνώντας από την Πειραϊκή, έρχομαι αντίκρυ σε μια πραγματικά όμορφη εικόνα, την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβα να απαθανατίσω με τον φωτογραφικό φακό.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, να ταΐζει τα περιστέρια που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ήταν μια εικόνα που μου θύμισε περισσότερο νησί η αλήθεια είναι, μιας και το σκηνικό ήταν άκρως καλοκαιρινό-παρά το κρύο-καθώς ο μαυροφορεμένος ιερωμένος, η θάλασσα, τα δέντρα και τα πουλιά, δεν απαντώνται συχνά μαζί στα μεγάλα αστικά κέντρα...

Σταμάτησα να περάσει ο κ. Σεραφείμ απέναντι, τον χαιρέτισα, με χαιρέτισε, πήρα ευλογία και συνέχισα...

Ενθυμούμενος και την τυχαία συνάντηση που είχαμε αυτό το καλοκαίρι στην όμορφη Πάρο, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την λιτάνευση της ιερής εικόνας...

Και αναλογιζόμενος ότι αυτός πραγματικά είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε τον Πειραιά. Γιατί ενώ είναι μια μεγάλη πόλη, την ίδια στιγμή σου χαρίζει ξεχωριστές στιγμές ενός μικρού χωριού, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και συναντιούνται σε απλές αλλά τόσο όμορφες στιγμές καθημερινότητας!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ ΕΔΩ