Υπέρ της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

Συγκεκριμένα στην υπόθεση εάν μετά τις εκλογές του 2016 προκύψει θέμα αυτοδυναμίας ο κ. Αρβαντιτόπουλος σημείωσε: Είναι ένα υποθετικό σενάριο η ανάγκη συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση αυτή εάν γίνει, θα πρέπει να γίνει σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας», ωστόσο υπογράμμισε: «Βλέπω ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια στροφή. Είναι καλοδεχούμενη.Έρχονται προς τις θέσεις μας. Ας ολοκληρώσουν αυτή τη στροφή, ας ολοκληρώσουν τις θέσεις τους και από εκεί πέρα να δούμε. Αυτό πάντως που κατά την γνώμη μου προέχει είναι η ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης,γιατί αυτό το έργο αποδίδει.


Δεν χρειάζεται να κλοτσήσουμε την καρδάρα και να τα τελειώσουμε όλα γιατί ο λαός κάνει μεγάλες προσπάθειες και θυσίες και πρέπει να τις σεβαστούμε».

"Πολιτικό πρόσωπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Αρβανιτόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος εκτιμώντας: «Εκτιμώ ότι είναι εφικτό να βρεθούν οι 180 βουλευτές», τόνισε και σημείωσε: «Θα πρέπει ωστόσο να κάνουμε τον απολογισμό μας. Έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις. Λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που μένει αδρανής. Έχουμε κάνει όμως πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Είμαστε σε μια βαθιά κρίση και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά.

Έχουμε ανάγκη το πρόσωπο αυτό να είναι πολιτικό πρόσωπο, ιδιαίτερα με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί.

Να είναι ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα».


Την ίδια στιγμή έκανε αυστηρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι με αφορμή τις Προεδρικές εκλογές, στοχεύει στο να σύρει τη χώρα σε εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα γιουρούσι στην εξουσία. Δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει ρεαλιστικές προτάσεις. 
Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι να προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά να έχει αντιπροτάσεις. 
Με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση βάζει τέλος στην εκλογολογία που λειτουργεί καταστροφικά για την χώρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι μας. Έχουν γίνει προσπάθειες και οι πολίτες θέλουν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή.


Τέλος σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού και το θέμα της συσπείρωσης στη Ν.Δ. ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε:


«Ο ανασχηματισμός είναι κάτι που αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο του Κόμματος και αν αυτός θα είναι θετικός για την κυβέρνηση θα το κρίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος» ανέφερε, ενώ για το θέμα της διεύρυνσης της Ν.Δ. υπογράμμισε:

«Είμαστε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αγκαλιάζει όλες τις αρχές. Μέσα σε μια τέτοια κρίση αναγκαστήκαμε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις που έκανε κάποιους να διαφωνήσουν. Όποιος συμφωνεί με τις αρχές τις παράταξης είναι ευπρόσδεκτος».


Πηγή: parapolitika.gr