Δείτε πού φεύγει ολόκληρος ο μισθός των Ελλήνων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κόψε κόψε, τελικά ο μισθός είναι τόσο κουτσουρεμένος που οι Έλληνες έχουν πλέον αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα λούσα και τη διασκέδαση και πλέον κάθε μήνα κοιτούν πώς θα μπορέσουν να καλύψουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνεχής μείωση των μισθών είχε σαν αποτέλεσμα οι Έλληνες να κάνουν μειώσεις ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης.

Το βασικό που φροντίζει μια μέση ελληνική οικογένεια όταν ο μισθός μπει στο σπίτι είναι να καλύψει τις ανάγκες στέγασης και διατροφής και αν περισσέψει τίποτα προγραμματίζουν ένα ποσό για την διασκέδασηή κάποιες άλλες δευτερεύουσες δραστηριότητες.

Όπως δείχνει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ το 2013, η μέση μηνιαία δαπάνη μιας οικογένειας για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες έφτασε στα 1.509,93 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 127,7 ευρώ σε σχέση με το 2012.

Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων πάει στα είδη διατροφής, στα είδη στέγασης και στις μεταφορές, ενώ μειωμένη είναι η δαπάνη για την αναψυχή και την διασκέδαση των μελών της οικογένειας, την επικοινωνία, την ένδυση και την υπόδηση.

Όσον αφορά στις δαπάνες για την υγεία, τα οινοπνευματώδη και τον καπνό το 2013 παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το 2012.

Πηγή: star.gr