Μάλμε – Ολυμπιακός 2-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάνοντας καλή εμφάνιση, αλλά μην καταφέρνοντας να σκοράρει και έχοντας απέναντί του μία κακή διαιτησία από τον Ρώσο Καράσεφ, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ήττα από τη Μάλμε, στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League…

Ο Θρύλος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μάλμε με διάταξη 4-3-3 και τον Ρομπέρτο να κάθετε ξανά κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Ελαμπντελαουί, ο Μποτία, ο Αμπιντάλ και ο Μαζουάκου. Ο Μιλιβόγεβιτς, ο Εντινγκά και ο Μανιάτης ήταν οι τρεις μέσοι, παίζοντας αρκετά κοντά ο ένας με τον άλλο και στον άξονα. Ο Κασάμι έβγαινε πιο μπροστά και δεξιά και μαζί με τον Αφελάι συμπλήρωναν τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός άρχισε τις επιθέσεις του στο πρώτο μέρος προς την αντίθετη πλευρά του γηπέδου από εκείνη στην οποία βρίσκονταν οι 1000 και πλέον φίλοι του Ολυμπιακού.

Το ματς άρχισε με τους «ερυθρόλευκους» να πατούν γερά στα πόδια τους και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να χάνουν «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ. Ο Αφελάι από τη μία, ο Κασάμι από την άλλη, καθώς και ο Μήτρογλου στην κορυφή, προσπαθούσαν να πιέσουν αρκετά ψηλά τους Σουηδούς. Από νωρίς στο παιχνίδι ο Μαζουάκου άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να ανεβαίνει αρκετά, δίνοντας βοήθεια στον Αφελάι. Ο Μανιάτης έβγαινε προς τα δεξιά, στηρίζοντας τον Ελαμπντελαουί, με τον Κασάμι να συγκλίνει περισσότερο προς τον άξονα και να ζητάει μπάλα. Υπήρχαν στιγμές που ο Ελβετός ήταν, ουσιαστικά, «δεκάρι», αντί για δεξιός, κοντά στον Ομάρ.

Στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκε την πρώτη απειλή από τη Μάλμε προς το 25’. Ο Ρομπέρτο έδειξε και πάλι την αξία του, ενώ στην αντίθετη πλευρά ο Μαζουάκου και ο Αφελάι επιτίθονταν με άνεση και απειλούσαν με κάθε ευκαιρία. Το ίδιο και ο Κασάμι, ο οποίος έδινε πολλές βοήθειες στον Μήτρογλου. Ο στράικερ του Ολυμπιακού γυρνούσε αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις, με τον κ. Μίτσελ να δυσανασχετεί επ’ αυτού και να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να το διορθώσουν.

Σε επίπεδο ευκαιριών, μέχρι το ημίωρο ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, όμως δεν το έπραξε και όφειλε, παράλληλα, να προστατέψει την εστία του Ρομπέρτο. Το γκολ του Ρόζενμπεργκ στο 42’ ήρθε σε ένα σημείο στο οποίο η Μάλμε είχε ισορροπήσει, όμως ο Ολυμπιακός παρέμενε ανώτερος. Μία στιγμιαία ολιγωρία κόστισε το προβάδισμα των Σουηδών στο σκορ και πλέον η ομάδα μας έπρεπε να βρει τρόπο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φύγει από τη Σουηδία με κάτι καλύτερο από την ήττα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο 25λεπτο η κατοχή ήταν στο 62% για τον Ολυμπιακό! Δυστυχώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν την αξιοποίησαν και αποτυγχάνοντας να σκοράρουν, πήγαν στην ανάπαυλα «κυνηγώντας» το σκορ. Το γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε στο 41’, μάλλον εσφαλμένα έγινε, αφού ο «πιστολέρο» δεν ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η επανάληψη άρχισε με τον Θρύλο απαράλλαχτο. Αφελάι, Κασάμι και Μήτρογλου παρέμειναν στην επίθεση και από νωρίς με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Θρύλος άρχισε να κυνηγάει την ανατροπή. Ήταν πολύ πιο επιθετικός και έκλεισε τη Μάλμε στο μισό γήπεδο και άρχισε να πιέζει πάρα πολύ. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ό,τι δεν κατάφερναν οι Σουηδοί, το έκανε ο Καράσεφ στο 56’, κλείνοντας τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Τίνερχολμ στον Μανιάτη! Όχι μόνο πέναλτι, αλλά και αποβολή! Αντιθέτως, προτίμησε να δώσει κίτρινη στον αρχηγό του Ολυμπιακού, προκαλώντας «έκρηξη» στον πάγκο του Ολυμπιακού! Στο ίδιο χρονικό σημείο ο κ. Μίτσελ έβγαλε από το ματς τον Εντινγκά και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντομίνγκεζ, για να ενισχύσει το δημιουργικό και εν γένει επιθετικό κομμάτι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Η ομάδα μας βρισκόταν πίσω στο σκορ άδικα και η κατάσταση αυτή είχε φέρει αρκετό εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του κ. Μίτσελ. Κάτι που φαινόταν στις προσπάθειές τους. Παρέμεναν ανώτεροι στο ματς, όμως δεν κατάφερναν να σκοράρουν και όσο αυτό συνεχιζόταν, τα πόδια βάραιναν. Η Μάλμε έπαιζε πλέον καθαρά την αντεπίθεση, με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα και προσπάθεια για κόντρα, όποτε είχε την ευκαιρία… Ήθελε απλά να προστατέψει, πρωτίστως, το προβάδισμά της. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και η Μάλμε απάντησε με τον Ρόζενμπεργκ στο 72’.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός ενέτεινε τις προσπάθειές του για να πάρει από το ματς αυτό που εδικαιούτο! Τουλάχιστον ένα γκολ, δηλαδή! Ο κ. Μίτσελ ετοίμασε την τελευταία του αλλαγή. Ο Αφελάι δεν ήταν τόσο καλός στο δεύτερο μέρος, όσο στο πρώτο, όμως η είσοδος του Ντουρμάζ έφερε ισορροπία στην ενδεκάδα. Και ο Μαζουάκου ανέβαινε αρκετά. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο ματς μπήκε ο Διαμαντάκος, αντί του Αφελάι. Ο Ντουρμάζ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει ούτε εκείνος στο γκολ. Το 2-0 για τη Μάλμε απλά απέδειξε ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα αυτός που το δικαιούται…

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’ Ο Εντινγκά έβγαλε κάθετα για τον Κασάμι, εκείνος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να «παγώσει» το Μάλμε, αφού ο Όλσεν απέκρουσε!

8’ Ο Μποτία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Όλσεν!

11’ Σουτ του Τίνερχολμ, άστοχο.

16’ Ο Μιλιβόγεβιτς βρέθηκε σε καλή θέση και δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν βρήκε στόχο.

21’ Νέο σουτ από τον Μιλιβόγεβιτς, ο Όλσεν έδιωξε σε κόρνερ σώζοντας τη Μάλμε.

22’ Σουτ του Μανιάτη για τον Θρύλο, ο Όλσεν μπλόκαρε.

25’ Καλή ευκαιρία για τη Μάλμε, με τον Ρόζενμπεργκ να παίρνει εξ επαφής κεφαλιά και τον Ρομπέρτο να αποκρούει!

29’ Άστοχο σουτ του Μανιάτη.

39’ Άστοχο σουτ του Τίνερχολμ.

41’ Ο Μήτρογλου σκοράρει με κοντινό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως το γκολ ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ, με τον βοηθό του Καράσεφ να δέχεται την υπόδειξη του βοηθού του, κ. Καλούγκιν, ο οποίος μάλλον υπέδειξε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού σε θέση οφσάιντ.

42’ Γκολ για τη Μάλμε, με πλασέ του Ρόζενμπεργκ, έπειτα από λάθος στην άμυνα της ομάδας μας.

57’ Πεντακάθαρο πέναλτι του Τίνερχολμ επάνω στον Μανιάτη, ο οποίος ήταν «φάτσα» με το γκολ! Αντίθετα, ο Καράσεφ έδειξε κίτρινη στον αρχηγό του Ολυμπιακού!

65’ ο Ρομπέρτο σταμάτησε υποδειγματικά την προσπάθεια του Έρικσον, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει μέσα από την περιοχή.

66’ Κεφαλιά του Κασάμι, έπειτα από σέντρα του Ντομίνγκεζ, η μπάλα λίγο άουτ!

68’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου εξ επαφής να πλασάρει και τον Όλσεν να αποκρούει! Ο Μανιάτης, στην εξέλιξη της φάσης, δεν κατάφερε να σπρώξει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα!

72’ Σουτ του Ρόζενμπεργκ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε!

79’ Σέντρα του Μαζουάκου, κεφαλιά του Μήτρογλου, ο Όλσεν μπλόκαρε!

80’ Σουτ του Ντουρμάζ, ο Όλσεν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και παραλίγο να τη δει στα δίχτυα!

82’ Ο Ρόζενμπεργκ με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 2-0 για τη Μάλμε και ουσιαστικά τελειώνει το ματς εις βάρος του Θρύλου.

ΜΑΛΜΕ: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Άλστι, Έρικσον (75’ Τσιμπίτσκι), Αντού, Ρόζενμπεργκ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Κίσε Τέλιν, Φόρσμπεργκ.(90+2΄ Ράκιπ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (57’ Ντομίνγκεζ), Μανιάτης, Κασάμι (69’ Ντουρμάζ), Αφελάι (79’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

ΓΗΠΕΔΟ: Swedbank Stadion
ΣΚΟΡΕΡ: 42’ Ρόζενμπεργκ /
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Καράσεφ (Ρωσία)
ΒΟΗΘΟΙ: Αν. Αβεριάνοφ, Τ. Καλούγκιν (Ρωσία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Αλ. Νικολάεφ, Β. Μεσκόφ (Ρωσία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ν. Γκολούμπεφ (Ρωσία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69’ Αντού / 47’ Αφελάι, 57’ Μανιάτης, 68’ Μιλιβόγεβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -


Πηγή: olympiacos.org