Το “Πλοίο της Ειρήνης” στο Λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατέπλευσε, το πρωί της Κυριακής, στο λιμάνι του Πειραιά, το «Πλοίο της Ειρήνης», το οποίο με επιβαίνοντες 1.000 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και κάτοικοι από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πραγματοποιεί ταξίδι σε διάφορα κράτη του κόσμου, μεταφέροντας μήνυμα ενάντια σε όλους τους πολέμους και για κατάργηση των πυρηνικών.

Το «Πλοίο της Ειρήνης» υποδέχτηκαν στον Πειραιά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης και εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου και Θοδωρής Δρίτσας, από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η κ. Λία Φράγκου, ο γιός του αξέχαστου βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος φέρει και το όνομά του, αντιπροσωπεία από την δημοτική παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ.α.


Μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας των ακτιβιστών στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
Όπως υπογραμμίστηκε στην διάρκεια της επίσκεψης στον τόπο της δολοφονίας του νεαρού καλλιτέχνη, η κραυγή- προειδοποίηση για όλη την ανθρωπότητα, που εκφράζεται με το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ- ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ» , παραμένει δραματικά επίκαιρη και στέκεται ισάξια δίπλα στο μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ- ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ».
Διαβάστε όσα έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης:
"Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, είναι εναντίον των πολέμων, εναντίον του φασισμού και υπέρ της Ειρήνης. Καλωσορίζουμε το «Πλοίο της Ειρήνης» και τους επιβάτες του. Είναι χαρά και τιμή μας που βρίσκεται στο πρώτο λιμάνι της χώρας, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, τον Πειραιά.
Το «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat ), ξεκίνησε το ταξίδι του στις 9 Ιουλίου 2014 από την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 1.400 επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές και κάνει τον γύρο της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτή την πρωτοβουλία στο http://www.peaceboat.org/"


Διαβάστε επίσης:

Queen Elizabeth: Tο πλωτό παλάτι της Βασίλισσας στον Πειραιά! (Βίντεο + φωτο)

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ξενάγηση στο κρουαζιερόπλοιο Queen elizabeth (φωτο)

Το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam στο λιμάνι του Πειραιά (φωτορεπορτάζ)

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Disney Magic» (φωτορεπορτάζ)

Regal Princess: Στον Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Βίντεο + Φωτο)

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Πειραιά - Μόνο σήμερα έφτασαν 7 πλωτά παλάτια

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανοραμικές φωτογραφίες από το Regal Princess!