Οι αστυνομικοί της γειτονιάς ξανάρχονται στον Πειραιά – Δείτε ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αστυνομικοί της γειτονιάς θα γίνει τελικά μέρος των Δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούσαν μέχρι πριν ένα περίπου χρόνο στον Δήμο Πειραιά αλλά και σε αρκετούς Δήμους της Χώρας.

Συγκεκριμένα, οι Δημοτικοί αστυνομικοί του Πειραιά θα υπάγονται στο Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και έχοντας συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα δρουν στις γειτονιές του Πειραιά ερχόμενοι σε συνεργασία με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου.


Διαβάστε αναλυτικά τις νέες  αρμοδιότητες που θα έχουν σε 24ωρη βάση:


-Την τήρηση του νόμου για την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων έχοντας τη δυνατότητα όχι μόνο να επιβάλλουν τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΟΚ για την παράνομη στάθμευση (π.χ. πρόστιμα) αλλά και να αφαιρούν πινακίδες.

-Την τήρηση των διατάξεων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που περνούν από κατοικημένες περιοχές.

-Την εφαρμογή της καθαριότητας και την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, την εκτέλεση αποφάσεων των δημοτικών αρχών για αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και την προστασία από γκράφιτι.

-Την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, την ηχορύπανση, την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής σε καταστήματα και δημόσια κέντρα, την προστασία της δημόσιας περιουσίας, την εφαρμογή μέτρων για την προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών, ιστορικών χώρων.

-Τους όρους λειτουργίας για δημοτικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές, ζωοπανηγύρεις, τις υπαίθριες διαφημίσεις, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

-Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία παιδότοπων, καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, ενώ μπορούν να σφραγίζουν και να εκτελούν διοικητικές πράξεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος για βεβαίωση παραβάσεων, εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων, θεώρηση τιμοκαταλόγων σε δωμάτια καταλυμάτων και ξενοδοχείων.

-Το ωράριο λειτουργίας κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων αλλά και καταστημάτων εμπορικών και τροφίμων.

-Την τήρηση διατάξεων για τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και μέτρων που παίρνουν οι δημοτικές αρχές για κινδύνους σχετικά με τη ζωή και την περιουσία κατοίκων (π.χ. επικίνδυνες οικοδομές), την υγεία τους (οχλούσες δραστηριότητες), αφαιρώντας οικοδομικές άδειες για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.


Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα δρουν με βάρδιες σε 24ωρη βάση και θα ενημερώνουν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για τυχόν ύποπτες κινήσεις, παραβάσεις, τροχαία και παροχή βοήθειας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ