Δυναμικά ξεκινά η τουριστική σεζον- Αυξήθηκαν 21% οι αφίξεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυναμικά ξεκινά φέτος η τουριστική σεζόν με τις συνολικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου να παρουσιάζουν αύξηση κατά 21% φθάνοντας σε 1,81 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. την ίδια περίοδο του 2013. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης προέρχεται από τις αφίξεις στην Αθήνα, η οποία ανακάμπτει στον τουριστικό χάρτη.

Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο, η αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια έφθασε σε ποσοστό 33,9%. Όλα δείχνουν ότι –περιλαμβανομένων και των επισκεπτών με κρουαζιέρα- ο αριθμός των ξένων τουριστών στη χώρα μας θα κινηθεί κατά τη φετινή σεζόν πολύ υψηλότερα από το περσινό ρεκόρ των περίπου 20 εκατ. αφίξεων.

Η σταδιακή αποκατάσταση της εικόνας του ελληνικού προορισμού στις ξένες αγορές αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας.

Η εικόνα στις κρατήσεις είναι πολύ καλή ενώ μοναδικό ερώτημα αποτελεί η αγορά της Ρωσίας, από την οποία καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των αφίξεων τους πρώτους μήνες, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν καταγράφεται επιβράδυνση στις κρατήσεις.