Κλειστά σχολεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί πριν από δυο εβδομάδες να ευχηθήκαμε καλή σχολική αρχή στους μαθητές του Πειραιά, όμως αρχή τα παιδιά δεν είδαν κι όπως όλα δείχνουν θα αργήσουν να δουν!

Πιο συγκεκριμένα, τα περισσότερα σχολεία του Πειραιά αλλά και της χώρας ολόκληρης εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά ,επιμένοντας στο «λουκέτο» λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων καθηγητών και δασκάλων που αντιστέκονται στις αποφάσεις της Κυβερνήσεως για διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Μιλώντας με μαθητές από διάφορα σχολεία του Πειραιά , μάθαμε πως πηγαίνουν στο σχολείο για λίγες μόνο ώρες , από μία έως και τρεις το πολύ!

Οι μαθητές παραπονιούνται πως κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πέρυσι δεν είχαμε βιβλία, φέτος δεν έχουμε καν σχολείο…».

Όσον αφορά τώρα τα Πανεπιστήμια η κατάσταση δεν παρουσιάζει καμία απολύτως διαφοροποίηση. Προσπαθήσαμε μάλιστα να επικοινωνήσουμε με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πειραιά αλλά δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση καθώς κι εκεί οι απεργίες Διοικητικών και Καθηγητών συνεχίζονται. Το αποτέλεσμα;

Οι φοιτητές απομακρύνονται κάθε μέρα και περισσότερο από τον στόχο τους, το πολυπόθητο πτυχίο, μιας και ο Σεπτέμβρης είναι περίοδος επαναληπτικής εξεταστικής και από την άλλη οι επιτυχόντες των Πανελληνίων ,λόγω των κλειστών γραμματειών ,δυσκολεύονται στο να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους.

Το ερώτημα που ανακύπτει μετά από δυο εβδομάδες που η Παιδεία βρίσκεται σε καταστολή, είναι μήπως τελικά η γενιά της προηγούμενης δεκαετίας ήταν και η τελευταία γενιά που πρόλαβε και μορφώθηκε, κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια η Παιδεία ακολουθεί κάθετη προς τα κάτω πορεία οδηγώντας τελικώς σε μια οριστική καθίζηση της.

Η επικρατούσα κατάσταση μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «Ζυγαριά» , μια ζυγαριά μέσα σε μια κοινωνία που αν σπάσουν οι ισορροπίες της θα είναι αναπόφευκτες οι δυσλειτουργίες και οι αναταραχές. Ζυγαριά διότι και οι απεργοί, εν προκειμένω οι εκπαιδευτικοί , χάνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην εργασία αλλά και οι μαθητές χάνουν το δικαίωμα στην μόρφωση και την παιδεία ! Τόσο μαζί λοιπόν και τόσο απέναντι οι δυο πλευρές!

Πάντως, το κύμα απεργιών και καταλήψεων σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα ενώ τα απαισιόδοξα σενάρια βλέπουν την εικόνα αυτή να διαρκεί και ως το τέλος του μήνα και τις αρχές του επόμενου!!!