Π. Κοκκινιά: Ο Δήμαρχος Πειραιά περπάτησε 4 ώρες και μίλησε με όλους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι κάτοικοι του Πειραιά και συγκεκριμένα της Παλαιάς Κοκκινιάς, πήραν μια γεύση από το τι εννοεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος λέγοντας ότι θα περπατήσει κάθε στενό του Πειραιά. Δείτε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που εξασφάλισε η Piraeus Press.

Σε δυο δόσεις λοιπόν, μια πρωινή από τις 9:30-11:30 και μια βραδινή από τις 19:30-21:30, αφού μεσολάβησε στο ενδιάμεσο και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Δημοτικό Θέατρο, ο Δήμαρχος Πειραιά περπάτησε ακόμα και στο πιο μικρό δρομάκι της φτωχογειτονιάς του Πειραιά, συνομιλώντας με έναν έναν τους κατοίκους και καταγράφοντας όλα τα προβλήματα.


Αυτό που εντυπωσίασε τον κόσμο, ίσως καλύτερα τον ξάφνιασε θα λέγαμε, ήταν το γεγονός ότι δεν επίκεινται εκλογές σε 1 μήνα! Μιας και όλοι ήταν συνηθισμένοι σε προεκλογικές και μόνο επισκέψεις!


Οι δημότες που ανέμεναν την επίσκεψη του Δημάρχου, καθώς είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν, ήταν έτοιμοι να κατονομάσουν με σαφήνεια τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν προβλήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν και τα οποία δεν έχουν ακόμα λυθεί στο σύνολό τους.

Η πλειοψηφία του κόσμου δήλωσε ότι η βελτίωση είναι αισθητή, όμως ακόμα παρουσιάζονται προβλήματα κυρίως σε ότι αφορά στην καθαριότητα και πάλι όμως σε ορισμένα σημεία. Καταγράφηκαν εγκαταλελειμένα οικόπεδα που πρέπει να καθαριστούν, χώροι πρασίνου που θέλουν συντήρηση, αλλά η γενική εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Παλαιά Κοκκινιά ο Δήμαρχος Πειραιά.

Το μήνυμα του Βασίλη Μιχαλολιάκου προς τους νέους συμβούλους του ήταν ένα: ''Να αγαπάτε τους δημότες, να αγαπάτε την φτωχολογιά, να μην αγαπάτε τα αξιώματα, αυτά έρχονται και παρέρχονται, να περπατάτε και να μιλάτε μαζί τους... μόνο τότε θα δώσετε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τον κόσμο.''

Τον Δήμαρχο Πειραιά συνόδευαν πλην του Γενικού Γραμματέα Στέλιου Διαμαντίδη, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Καψοκόλης και Παναγιώτης Ρέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Παπάς και Σαράντος Ευσταθόπουλος, η πρόεδρος της 4ης δημοτικής κοινότητας Κατερίνα Γαρδούνη και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σταματελάτος, Σταύρος Λουκίσσας και Ανδριάνα Παπάζογλου, όπως επίσης και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα παιδείας Κώστας Παράσχος.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ξεκίνησε τον πρωινό περίπατο από το ΚΕΠ Παλαιάς Κοκκινιάς, το οποίο πλέον λειτουργεί κανονικά, και δεσμεύτηκε για λειτουργία και τις απογευματινές ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι δημότες.



Συνεχίζοντσς επίβλεψε τα παρτέρια επί της λεωφόρου Κορυτσάς, επί της Λέρου, την πλατεία Νεράιδας και μίλησε με πλήθος δημοτών.










Στη συνέχεια ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πέρασε από τη Δομοκού και στρίβοντας στην Νταλιάνη, στάθηκε σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι, το οποίο κατοικούνταν από έναν ηλικιωμένο και με προβλήματα υγείας κύριο. Έδωσε εντολή άμεσα να καθαριστεί από το Δήμο Πειραιά και να βοηθηθεί μέσω της Πρόνοιας ο εν λόγω δημότης σε ό,τι χρειαστεί.

Περνώντας από το μοναστηράκι της Ζωοδόχου Πηγής, η πρωινή περιοδεία κατέληξε στη νεοσύστατη παιδική χαρά της οδού Φλωρίνης, η οποία έχει δώσει άλλο χρώμα στη γειτονιά.



Ο απογευματινός περίπατος είχε σημείο αφετηρίας το Θέατρο Γραμμών. Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την ανακατασκευή του.

Στην παρέα πλην των Ρέππα, Καψοκόλη, Ευσταθόπουλου, Γαρδούνη, Σταματελάτου προστέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Ξυπολιάς.

Επόμενη στάση στο ειδικό σχολείο και στην πρώην δημοτική βιβλιοθήκη...


Διασχίζοντας τη λεωφόρο Θηβών, ο Δήμαρχος και το επιτελείο του, κατευθύνθηκαν προς τον Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγια Σωτήρα). Στη συνέχεια, αφολυ διέσχισαν όλα τα στενά της περιοχής έφθασαν στις προσφυγικές κατοικίες στον Ι.Ν. Αγιών Αναργύρων Καραβά.


Χαρακτηριστική η παρακάτω φωτογραφία, όπου μια κάτοικος της περιοχής κρατά από το χέρι τον Βασίλη Μιχαλολιάκο...


Καλύτερο φωτισμό ζήτησαν οι κάτοικοι και ο Δήμαρχος έδωσε άμεσα εντολή για περισσότερο φως στις ιστορική σημασίας και μνήμης προσφυγικές κατοικίες.


Στη συνέχεια, διασχίζοντας της Αγίων Αναργύρων, περνόντας από τον πεζόδρομο της Πύργου και τον πιο μαζικό σύλλογο του Πειραιά, την ΠΡΟΟΔΟ Παλαιάς Κοκκινιάς, ο Δήμαρχος και η συνοδεία του κατευθύνθηκαν στην 25ης Μαρτίου και κατά τις 21:30 κάθισαν όλοι σε ένα όμορφο ταβερνάκι για να συζητήσουν και να δρομολογήσουν τις λύσεις για τα προβλήματα που κατέγραψαν.