ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τον πειραϊκό λαό η απουσία Τσίπρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την απουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού από την τελετή καθαγιασμού των υδάτων του λιμανιού του Πειραιά.

Σαφώς δεν έπεισε κανέναν το επιχείρημα περί δυσαρέσκειας του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ απέναντι στο σύμφωνο συμβίωσης.

Αντιαμβανόμαστε όλοι ότι οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί και επικοινωνιακοί, όπως σωστά αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ΕΡΤ δε μετέδωσε τη Δοξολογία από το Μητροπολητικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά, παρά μόνο την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι.

Το θέμα είναι όμως, ότι με αυτή του τη στάση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του δεν αντιλήφθηκαν μάλλον, ότι προσβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες Πειραιώτες με την απαξιωτική τους στάση!

Διότι τα Θεοφάνεια, αποτελούν εδώ και δεκαετίες μια ιδιότυπη ''Εθνική Εορτή'' για το μεγάλο λιμάνι, για τον Πειραιά μας.

Και για να συνεννοούμαστε, όταν λέμε Πειραιάς, εννοούμε τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μιλούμε δηλαδή για 500.000 πολίτες!

Οπότε είτε ισχύει η διαρροή περί δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του κ. Σεραφείμ είτε το ρεπορτάζ ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να ταυτιστεί με την εικόνα των διαδηλωτών ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ (με τους οποίους κάποτε διαδήλωνε μαζί), το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό.

Η στάση του προσέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες Πειραιώτες. 

Και αυτό θα το δει στην πράξη, όταν θα κληθεί και πάλι να ζητήσει την επιστοσύνη του πειραϊκού λαού. 

Οι σύμβουλοι λοιπόν του Έλληνα Πρωθυπουργού θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα τις ισορροπίες και τη σημασία ορισμένων επιλογών που του προτείνουν, καθώς για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε εκτεθειμένος.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων (όχι οι διαδηλωτές) σιγοψυθίριζαν ότι είναι ''ανεπιθύμητος'' πλέον στον Πειραιά!

Πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σβήσει την εικόνα του απόντος Πρωθυπουργού από το μεγάλο λιμάνι ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρόνια Πολλά & Καλή μας Φώτιση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απουσίας Τσίπρα από τον Πειραιά!

ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε δημοκρατικά αλλά πάσχει από φασίζουσα νοοτροπία - ΠΟΛΕΜΟΣ στο λιμάνι!