ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Πολύ θετική η συμμετοχή των 400.000-Έντονος προβληματισμός για την απουσία της νέας γενιάς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Από χθες, όσοι συμμετείχαμε στην εκλογική διαδικασία για τη διαδοχή στη ΝΔ, ομιλούμε (και ορθώς) για μια γιορτή της δημοκρατίας!

Και αυτό διότι ο κόσμος μετά από αρκετό καιρό σηκώθηκε από τον καναπέ, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία, καθώς διαφαίνεται η διάθεσή του να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί για τα δεινά που βιώνει ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο... Ύστερα από τα μεγάλα ψέματα του κ. Τσίπρα! (τα χιλιάδες "θα" των προεκλογικών δεσμεύσεων του σύγχρονου "Τσοβόλα δώστα όλα").

Ο οποίος βέβαια όχι μόνο δεν έδωσε τίποτα στο λαό από αυτά που έταξε-μιας και δεν τα είχε-αλλά του υφάρπαξε ακόμα περισσότερα.

Αυτό το κενό λοιπόν θα έρθει να καλύψει η αναγεννημένη ΝΔ!

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ;

Σε ποσοστό ίσως και άνω του 80 % οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την 20η του Δεκέμβρη είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!

Και είναι προς τιμήν τους ότι προσήλθαν και έτσι κράτησαν τη ΝΔ και τη Δημοκρατία στον τόπο ζωντανή.

Το θέμα είναι τι γίνεται αύριο. Μετά από 2-3 χρόνια;

Γιατί η νέα γενιά έχει μονίμως γυρισμένη την πλάτη στη ΝΔ τα τελευταία χρόνια;

Τι θα κάνουμε για να ξανακερδίσουμε τους νέους και τις νέες που δείχνουν να απαρνούνται την ενεργό τους δράση στα πολιτικά δρώμενα γενικώς;

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ δεν μας επιτρέπει να προβαίνουμε ούτε σε πανηγυρισμούς ούτε σε γλέντια!

Το στοίχημα της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας θα κερδηθεί εφόσον αν και μόνο αν επιστρέψει μαζικά η νέα γενιά στις τάξεις της.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που θα έχει να επιτελέσει ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ!

Είναι θετικό το γεγονός ότι μετά από αυτή τη διαδικασία, θα απαλλαγεί από εκείνους τους "νέους" στην ηλικία με τα παλαιοκομματικά μυαλά και τις προσωπικές στρατηγικές που έδιωξαν ακόμα περισσότερους νέους.

Η νέα γενιά θέλει και πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Χωρίς καλλωπισμούς. Μα κυρίως δίχως υστεροβουλία.

Μάθαμε στα δύσκολα. Τώρα θέλουμε αλήθειες και σκληρή δουλειά. Αλλά και εκείνον που θα μας εμπνεύσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το στοίχημα λοιπον για μένα είναι μετά τη 10η του Γενάρη, να ξεκινήσει η ουσιαστική επικοινωνία με την κοινωνία των νέων, τη δημιουργική νέα γενιά, που καλείται να βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο!