Μου “σήκωσε” το αμάξι η Τροχαία Πειραιά… Πόσα θα πληρώσω;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκινώ τονίζοντας ότι πολύ σωστά μου "σήκωσε" η Τροχαία Πειραιά το αυτοκίνητο, μιας και είχα παρκάρει το ΙΧ μου σε σημείο όπου απαγορεύεται τόσο η στάση όσο και η στάθμευση.

Οι λόγοι για τους οποίους αναγκάστηκα να παρκάρω εκεί δεν αφορούν ούτε την Τροχαία Πειραιά ούτε το αναγνωστικό κοινό βέβαια.

Και επειδή κάποιοι καλοθελητές θα βιαστούν να σχολιάσουν με νόημα... "Για αυτό γράφτηκε το άρθρο για την καλή δουλειά της Τροχαίας Πειραιά", θα τους προλάβω λέγοντάς τους ότι το εν λόγω άρθρο προηγήθηκε του "σηκώματος"!

Όπως επίσης ότι το ένα γεγονός δεν αναιρεί το άλλο που αποτελεί πλέον μια αντικειμενική αλήθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε γίνονται λάθη ή δεν υπάρχουν ελλείψεις, τα οποία και αναδεικνύουμε.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Μετά τη σύντομη εισαγωγή μας όμως να επανέλθουμε στο θέμα μας και στο κόστος "ανάκτησης" του αυτοκινήτου μας.

Το συνολικό κόστος καθορίζεται από τα παρακάτω:

1. Παράβολο από εφορία αξίας 78 ευρώ.

2. Αποπληρωμή κλήσης Τροχαίας 40 ευρώ (αν πληρωθεί εντός 10 ημερών) ή 80 ευρώ αν πληρωθεί αργότερα.

3. Κόστος γκαράζ-αποθήκευσης οχήματος 12 ευρώ τη μέρα!

Επίσης, αν το αυτοκίνητο δεν είναι της ιδιοκτησίας σας, δηλαδή αν είναι του πατέρα, της μητέρας, του αδερφού σας, θα χρειαστείτε και μια εξουσιοδότηση για να το παραλάβετε.

Αφού βέβαια προσκομίσετε το παράβολο στην Τροχαία και σας δώσει σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προκειμένου να σας παραδοθεί το ΙΧ από το γκαράζ.

Τέλος, οι πινακίδες κρατούνται για 20 ημέρες εκτός αν συντρέχει σημαντικός λόγος (πχ υγείας) οπότε και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητή στα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας, να σας τις δώσει νωρίτερα από το χρονικό όριο που ορίζει η νομοθεσία.

@ Αυτό που μας έκανε εντύπωση στην Τροχαία Πειραιά είναι το γεγονός ότι το 90% των αστυνομικών με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή εργάζονται με το χαμόγελο στο στόμα! Παρά τις όποιες περικοπές, παρά τις σημαντικές δυσκολίες λόγω έργων στον Πειραιά, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό...

kl1

kl2