Την “Αγορά του Καταναλωτή” στου Ρέντη εγκαινίασε ο Αντώνης Σαμαρας (φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


-Πρότυπη αγορά καταναλωτή στου Ρέντη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός 

-Επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων


«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων επισημαίνοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική.

«Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά, αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.

s3

«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει, δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

s7

«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες» είπε ο κ. Σαμαράς.

Πρότυπη αγορά καταναλωτή στου Ρέντη

Λίγο πριν τις 12:00 έφτασε στην κεντρική λαχαναγορά στου Ρέντη ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον  υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Παρών στη λαχαναγορά του Ρέντη ήταν και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έγινε δεκτός με… τσικουδιές εγκαινίασε σήμερα  την πρότυπη αγορά του καταναλωτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για το άνοιγμα της κεντρικής αγοράς στη λιανική πώληση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αγορά θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 08:00 το πρωί ως και τις 17:00 το απόγευμα.

Οι τιμές των προϊόντων θα είναι κατά 40% πιο φθηνές από τα καταστήματα της γειτονιάς.

Ουσιαστικά οι τιμές των προϊόντων θα είναι κοντά στις τιμές χονδρικής που ως τώρα εξασφαλίζουν μόνο οι έμποροι, φθηνότερες δηλαδή και από τις λαϊκές.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται φρούτα και λαχανικά, κρέας, ψάρια αλλά και ψωμί.