ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Κατασχέθηκαν 191 κιλά ακατάλληλα αλιεύματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, στο πλαίσιο της πάταξης του παράνομου εμπορίου και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου 01-03-2014, στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα αλιεύματα συνολικού βάρους 191 κιλών.

Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στον υπαίθριο χώρο έναντι της ιχθυόσκαλας, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν σε τρία φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, διάφορα αλιεύματα (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες και θράψαλα) συνολικού βάρους 81 κιλών, κατεψυγμένα σε πλήρη απόψυξη και χωρίς τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία σημάνσεις επί της συσκευασίας.


Επισημαίνεται ότι οι τρεις πλανόδιοι έμποροι δεν διέθεταν τις απαιτούμενες άδειες και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα.


Τα κατασχεθέντα αλιεύματα αφού χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για βρώση και για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.


Τέλος, εντός του χώρου της ιχθυόσκαλας, σε αυτοκίνητο ψυγείο εντοπίστηκαν άλλα 110 κιλά θράψαλα, χταπόδια και μύδια κατεψυγμένα σε απόψυξη, τα οποία βρέθηκαν σε καλή υγειονομική κατάσταση. Τα παραπάνω αλιεύματα κρίθηκαν κατάλληλα για άμεση κατανάλωση και διατέθηκαν με ευθύνη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.