ΥΔΡΑ: Θωρακίζεται όλο το νησί απέναντι στις φωτιές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Λ. Κοτρώνη,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία της  ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στον Πειραιά με κύριο θέμα την Αντιπυρική Προστασία της Ύδρας και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών (Δασικών Δρόμων).

Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

1.    Παπαγεωργίου Βάσω, Διευθύντρια 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 
2.    Παναγοπούλου Ανρομάχη, 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
3.    Χρυσουλάκη Στέλλα, Διευθύντρια ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
4.    Καζαζάκη Χριστίνα, ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
5.    Κουτσούμπα Αθηνά, Δασολόγος, Δασάρχης Πόρου.
6.    Μυτελέτση Σοφία, Δασολόγος,  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής, Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Δασών Πειραιά.
7.    Πυραγός Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Υποδιοικητής, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου
8.    Πυραγός Γεωργόπουλος Βασίλειος,  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου. 

Aναλύθηκαν λεπτομερώς όλες οι ιδιαιτερότητες της Ύδρας και έγινε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας για την δημιουργία Αντιπυρικών Ζωνών (Δασικών Δρόμων).  Έχει γίνει πλέον κατανοητή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η αναγκαιότητα της προστασίας της Ύδρας από την λαίλαπα των πυρκαγιών και η θωράκιση του φυσικού της πλούτου.  Το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την Ύδρα, όπως και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αποτέλεσαν τον κοινό τόπο συνεννόησης αλλά και κατανόησης της αναγκαιότητας λήψης ιδιαίτερων μέτρων προστασίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ύδρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 



«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς σήμερα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που για χρόνια έμενε στο χρονοντούλαπο με τα διάφορα γνωστά προσχήματα, μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης. Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό αλλά και γεμάτο κατανόηση κλίμα, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους αρμόδιους φορείς, η αναγκαιότητα της διάνοιξης Αντιπυρικών Ζωνών -Δασικών Δρόμων, οι οποίοι θα προστατέψουν το νησί μας από τον εφιάλτη των πυρκαγιών. 


Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την θωράκιση του νησιού μας είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετά την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου μας, ήδη εκπαιδεύονται στο νησί μας οι Εθελοντές, από επαγγελματίες Πυροσβέστες. Έτσι η αναμενόμενη επί πολλές δεκαετίες διάνοιξη των Δασικών Δρόμων, έρχεται ως επιστέγασμα στην προστασία του δασικού και φυσικού πλούτου της Ύδρας.


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους Φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη για την κατανόηση του προβλήματός μας δίνοντας την αναγκαία λύση, καθώς επίσης και τον απουσιάζοντα λόγω ασθενείας, Πύραρχο κ. Γιώργο Δελογιάννη,  για την αγάπη τους στην Ύδρα και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας, που δήλωσαν παρουσία και αποφάσισαν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες. Ειλικρινά η κίνησή τους αυτή τιμά ιδιαίτερα τους ίδιους και όλους εμάς, οι οποίοι αισθανόμαστε θαυμασμό αλλά και απεριόριστο σεβασμό απέναντί τους. Ειδικά στη σημερινή εποχή, η έννοια ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ έχει ιδιαίτερη αξία. Ας τους μιμηθούμε όλοι.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους εκπαιδευτές τους, τον Πυραγό κ. Γεώργιο Αστρινάκη, τον Υποπυραγό, κ.  Ανδρέα Κουτρούλη, την Υποπυραγό κ. Αικατερίνη Καρτσώλη  και τον Ανθυποπυραγό κ. Χρήστο Σεϊρεκίδη. 


Αυτή η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή εργάζεται με πάθος, έχει όραμα, προγραμματίζει και πραγματοποιεί έργα ουσίας, τα οποία αλλάζουν μέρα με την μέρα την όψη του ιστορικού νησιού μας. Πορευόμαστε με μοναδικό στόχο το καλό και την πρόοδο της Ύδρας και όχι το δικό μας συμφέρον. 
Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι χρόνια ουσίας. Στόχος μας να παραδώσουμε στην νέα γενιά μια Ύδρα αντάξια της ιστορίας της και του σπουδαίου ονόματός της. Αυτό αξίζει σε εκείνη. Αυτό αξίζει σε εσάς. Αυτό αξίζει σε όλους μας».


Διαβάστε επίσης:

ΥΔΡΑ: Αποκτά δικό της Πυροσβεστικό κλιμάκιο