Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το νέο παιδικό της βιβλίο στο ΣΙΝΕΑΚ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» της κας Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ»με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού».

Ο Δήμος Πειραιά, διοργάνωσε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, στηρίζοντας την έκδοση του βιβλίου, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποστήριξε την εκδήλωση, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από το έργο του Λέοντα Τολστόι «Πόση Γη Χρειάζεται ο Άνθρωπος;», το οποίο θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 19 Δεκεμβρίου, από τη θεατρική ομάδα  «The 3rd Person Theatre Group».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

«Σήμερα 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά του κόσμου, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη που βρίσκομαι εδώ  σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση  που διοργάνωσε και πραγματοποιεί ο Δήμος του Πειραιά. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού καθιερώθηκε για να θυμίζει σε όλους μας, ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαιώματα και ότι εμείς, οι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν να μεγαλώνουν με ασφάλεια και να είναι ευτυχισμένα. Αυτή την ημέρα εμείς επιλέξαμε ως Δήμος Πειραιά να γίνει η παρουσίαση ενός παιδικού βιβλίου που όλα τα έσοδα του θα πάνε για καλό σκοπό. Για τη στήριξη των παιδιών των μεταναστών. Το παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τον τίτλο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» αυτό το σκοπό έχει. Να πασπαλίσει με ζάχαρη τη ζωή των παιδιών που περνάνε δύσκολα. Ο Δήμος μας, στηρίζει την έκδοση του βιβλίου αυτού, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας BACK2 SCHOOL της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αγοράζοντας αυτό το βιβλίο θα βοηθήσουμε ώστε κάποια παιδάκια να μπορούν να πάνε και εκείνα σχολείο, όπως εσείς. Να μπορούν να διαβάζουν, να ζωγραφίζουν και να παίζουν με τους φίλους τους. Στηρίζουμε λοιπόν, πρωτοβουλίες  δημιουργικών ανθρώπων  που έχουν όραμα για αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη  και συνεχίζουμε με μεγαλύτερο ζήλο να υλοποιούμε δράσεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά μας. Η αποψινή εκδήλωση αποσκοπεί μέσω του παραμυθιού να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας, της ανθρωπιάς, του σεβασμού στη διαφορετικότητα των ανθρώπων, ευαισθητοποιώντας τόσο τους  μικρούς όσο  και τους μεγάλους αναγνώστες.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τη θεατρική ομάδα "The 3rd Person Theatre Group", που θα μας παρουσιάσουν σήμερα τραγούδια και αποσπάσματα από την παιδική παράσταση "Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος" η οποία θα ανέβει σε λίγες ημέρες στο Δημοτικό Θέατρο. Ολοκληρώνοντας,  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα και είστε απόψε εδώ και φυσικά να συγχαρώ  όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του παιδικού βιβλίου για να μπορούν όλα τα παιδιά του κόσμου να φωνάζουν χαρούμενα «Ο Αη Βασίλης ήρθε..», όπως και στο βιβλίο του Ρένου του Ζαχαρένιου. Να σας ευχαριστήσω όλους και σας εύχομαι τα καλύτερα».

Η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή»κα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου στον χαιρετισμό της επισήμανε: «11 Δεκεμβρίου σήμερα. Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Μια ημέρα που αφιερώνεται στους πιο χαρούμενους, ειλικρινείς, αυθόρμητους, ελπιδοφόρους τόνους της ζωής μας. Μια ημέρα και άλλες 364 που ίσως να διαφεύγει σε εμάς τα μεγαλύτερα παιδιά η σπουδαιότητα των μηνυμάτων της. Μια ημέρα που για μένα είναι ιδιαίτερη γιατί ο Δήμος Πειραιά και ο «καπετάνιος» του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, μου έκανε  την τιμή να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξη της «Ζαχαρένιας Συνταγής», προτρέποντας όλους εσάς να είστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε την αγάπη μας και να τη στείλουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου, μα και σε όλα εκείνα τα παιδιά που η παγκόσμια εκστρατεία Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. στηρίζει παιδιά, που ο Ρένος Ζαχαρένιος θέλει να πάει να συναντήσει και να τους χαρίσει χαρούμενες στιγμές και να τους δώσει πίσω τα όνειρά τους. Τα όνειρα που αυτός ο δράκος πόλεμος τους τα πήρε. Αφού πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους είστε εδώ, θα ήθελα να μου κάνετε ένα δώρο σήμερα. Να μη σταματάτε να αισθάνεστε παιδιά. Γιατί τα παιδιά δεν γνωρίζουν από σύνορα και όρια. Γιατί για τα παιδιά τα χρώματα είναι μόνο για να ζωγραφίζουν. Γιατί η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, όρια και χρώματα. Γιατί τα παιδιά είναι μόνο αγάπη. Γίνετε η φωνή του Ρένου του Ζαχαρένιου. Πείτε στους φίλους σας για τη Ζαχαρένια Συνταγή του. Διαδώστε το μήνυμά του και στηρίξτε αυτά τα παιδιά».