Άνοιξε η αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άνοιξε η αυλαία του 9ου  Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά  το οποίο συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Κ. Κωσταράκος» γέμισε νιάτα και ταλέντο χθες κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ με την παρουσίαση της παράστασης «Η Θηλιά» του Γ. Σκούρτη από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Οι παραστάσεις των μαθητών θα φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» καθώς και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους και σχολεία της περιοχής.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Δευτέρα  29 Ιουνίου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, στην ομιλία του, τόνισε: 

 «Αγαπητές φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας τελετή, κατά την οποία κηρύσσουμε την έναρξη του 9ου Φεστιβάλ  Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά, που διοργανώνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου μας. Από σήμερα και για δύο περίπου μήνες οι μαθητές των σχολείων μας καθώς και σχολείων γειτονικών μας Δήμων,  θα ανεβάζουν τις θεατρικές τους παραστάσεις  σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο Πολιτισμού, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την καλλιτεχνική τους διάθεση. Η ενασχόληση των νέων μας με την τέχνη και τον πολιτισμό, μας δίνει ένα μήνυμα ελπίδας ότι εν όψει δύσκολων καιρών μπορούν να γίνονται όμορφα πράγματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις θεατρικές ομάδες και συγχαίρω καθηγητές και μαθητές γι αυτή την υπέροχη προσπάθειά τους. Θέλω να γνωρίζετε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού μας».

2fes

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κα Ανθή Γουρουντή, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξη του. 

1fes12

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ