ΠΕΡΑΜΑ: Ο Αντώνης Σαμαράς στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την καθέλκυση του Υποβρυχίου "Πιπίνος".

Αναφερόμενος στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: «Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του "Πιπίνος" δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.


«Η κατασκευή του υπερσύγχρονου αυτού οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια» τόνισε και πρόσθεσε: «Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για τη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας». 

«Δεν νοείται», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «μια ναυτιλιακή υπερδύναμη, όπως είναι η χώρα μας, να μη διαθέτει την αντίστοιχη ναυπηγοεπισκευαστική υποδομή, που ούτως ή άλλως υπάρχει».

Υπογράμμισε παράλληλα: «Περνάμε σε μια νέα εποχή και ο στόχος μας είναι η νέα Ελλάδα, η Ελλάδα του αύριο να είναι μια χώρα προόδου, κύρους και κυρίως εθνικής αυτοπεποίθησης».

Κλείνοντας, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει τη βούληση και τη δύναμη να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά την κρίση εποχή, στο όνομα μιας υπεύθυνης εθνικής αποστολής».





Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας. 

«Το σημερινό αποτέλεσμα», πρόσθεσε «δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον».

«Η ένταξη των υποβρυχίων στον στόλο μας», πρόσθεσε, «ενισχύει τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στην υπηρεσία της ειρήνης της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο και την ΝΑ Ευρώπη», ενώ σύντομα, όπως είπε, θα ακολουθήσει η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των υποβρυχίων Ωκεανός, Ματρώζος και Κατσώνης.

Τους δύο χαιρετισμούς ακολούθησε η ονοματοδοσία του υποβρυχίου Πιπίνος -από το όνομα του υδραίου πυρπολητή στο πλευρό του Κανάρη- το οποίο θα κάνει δοκιμαστικούς πλόες, πριν ενταχθεί πλήρως στον στόλο.





Παρών στην τελετή ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος


.


Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Βασ. Κικίλιας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιω. Τραγάκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, βουλευτές, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ιω. Δρίτσας, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων και άλλοι προσκεκλημένοι.