Στο Πέραμα ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Δήμο Περάματος επισκέφτηκε ο Πρεσβευτής της Μπολιβαριανής   Δημοκρατίας  της Βενεζουέλας  Φαρίντ  Φερνάντες. Στο Δημαρχείο τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Δημαρχείο Περάματος του κ. Φερνάντες και τη συνάντησης  που ακολούθησε με τον κ. Λαγουδάκη, με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγιαννάκη , ο Δήμαρχος αφού εξέφρασε στον Πρέσβη τον θαυμασμό  του στο πρόσωπό του αείμνηστου ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες,  καθώς και τις προσπάθειες του συνεχιστή  του έργου του, Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας της Κυβέρνησης της  Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας της Βενεζουέλας αποτελούν οδηγό  για την καταπολέμηση της φτώχειας περιοχών με ανθρωπιστική κρίση όπως το Πέραμα.

Ο Δήμαρχος Περάματος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Βενεζουελάνος Πρεσβευτή τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την Πρεσβεία στον τομέα του Πολιτισμού, καθώς και τεχνογνωσία στην καταπολέμηση της φτώχειας..

Στη συνέχεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας μεταξύ άλλων υπογράμμισε την αγάπη του λαού του για τους Έλληνες και την Ελλάδα τονίζοντας ότι η  Πρεσβεία της χώρας του και ο ίδιος προσωπικά είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με το Δήμο Περάματος σε θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφτηκε το Πέραμα που βρίσκεται στην περιοχή που έγινε η ιστορική ναυμαχία  της Σαλαμίνας.  

Ο κ. Φερνάντες τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Πέραμα και στο Δημαρχείο δεν είναι εθιμοτυπική αλλά κάτι περισσότερο αφού η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα έχει έντονο ενδιαφέρον για τη ανάπτυξη συνεργασίας σε πολλούς τομείς  με Δήμους στης Ελλάδας όπως το Πέραμα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα που  παρέθεσε ο Δήμαρχος Περάματος στον Πρεσβευτή και τους συνεργάτες του.