Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη απήχηση είχε στην πόλη η νέα Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ονομάστηκε «Ντίνος Κατσαφάνας».

Με αφορμή την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Ρέντη να ονομάσει τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας», ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όταν πριν δυο μήνες εγκαινιάζαμε την Πινακοθήκη του Δήμου, δεν φανταζόμασταν ούτε κι εμείς την απήχηση που θα είχε στην πόλη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2016, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, πήραμε απόφαση να ονομάσουμε την Πινακοθήκη στο όνομα του πρώτου εκλεγμένου μεταπολιτευτικά δημάρχου της Νίκαιας Ντίνου Κατσαφάνα, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος που είχε την ιδέα της δημιουργίας μιας πινακοθήκης στο δήμο.

Άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, ξεκίνησε το 1978 μια προσπάθεια που απέδωσε στο Δήμο τη δωρεά 100 πινάκων με τα μεγαλύτερα ονόματα της εικαστικής δημιουργίας στη χώρα μας και περίπου 2.000 τόμων βιβλίων, δωρεά  από τους εκδοτικούς οίκους.

Έτσι λοιπόν, τότε δημιουργήθηκε η πρώτη βιβλιοθήκη της πόλης αλλά η πινακοθήκη δεν δημιουργήθηκε ποτέ και οι πίνακες αυτοί έμεναν στις αποθήκες του Δήμου για 40 σχεδόν χρόνια.

Η δημιουργία της πινακοθήκης στο 3όροφο κτίριο ιδιοκτησίας μας (προσφορά συνδημότη μας), επέτρεψε σ’ όλους  να χαρούν αυτά τα έργα και να αναδυθεί ο εικαστικός πλούτος της πόλης.

Το να ονομάσουμε την Πινακοθήκη του Δήμου σε «Πινακοθήκη Ντίνος Κατσαφάνας» είναι ελάχιστος φόρος τιμής σ’ έναν σπουδαίο δήμαρχο της πόλης που μόλις σε μια 4ετία πρόσφερε πολλά, ειδικά σε θέματα πολιτισμού και παιδείας.»

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα σας καλέσουμε όλους στην τελετή ονοματοδοσίας, προς το παρόν σας ενημερώνουμε ότι η Πινακοθήκη βρίσκεται στην οδό Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη και για το πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε από το siteτου Δήμου ή στο τηλ.:210-4913588 (e-mail:[email protected])