ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΣΤΟΥ: Ο Γιώργος Γαβρίλης ξεκίνησε την αναμόρφωσή του!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με μια μακροσκελή ανάρτησή του μας ενημέρωσε ουσιαστικά μόνος του για το παρατημένο Πάρκο Σχιστού, του οποίου ξεκινά η αναμόρφωση με δικές του πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση, που θα μπορούσε να αποτελέσει ο πνεύμονα πρασίνου και παράδεισο των παιδιών για τον ευρύτερο Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΛΗ:

Πόσοι γνωρίζουν ότι στο Σχιστό, σε μια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, στο ύψος του Βιοτεχνικού Πάρκου, υπάρχει ένα «περιβαλλοντικό πάρκο»; Κι’ όμως, αυτός ο τεράστιος χώρος, με κατεστραμμένα «περίπτερα», παιδικά παιγνίδια, γεμάτος μπάζα, που εδώ και μια 20ετια ρημάζει εγκαταλελειμμένος κατασκευάστηκε και ήταν περιβαλλοντικό πάρκο. Το πάρκο έχει κατασκευαστεί πάνω σε μπάζα όταν έγινε η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής του Σχιστού, που λειτουργούσε στην περιοχή μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε έκλεισε μετά από πολλές κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων. Η δημιουργία του πάρκου, του γραφείου διοίκησης, των παιδικών χαρών κ.α. στοίχισαν συνολικά 5 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα εγκαίνια έγιναν το 1998 και παραδόθηκε στην κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Πειραιά. Όμως, τα επόμενα χρόνια εγκαταλείφθηκε πλήρως και σήμερα αποτελεί μια μοναδική περίπτωση εγκατάλειψης μιας περιοχής.

Το ερειπωμένο από βλάστηση τοπίο συνθέτουν διαλυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και σαπισμένες ξύλινες κατασκευές. Πλανόδιοι έχουν αφαιρέσει μεταλλικά εξαρτήματα, παιχνίδια παιδικής χαράς, ιστούς φωτισμού ακόμη και σωληνώσεων εξαέρωσης του παραγόμενου βιοαερίου. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που στοίχησε 5 δις. δραχμές και θα μπορούσε να ικανοποιεί τις ανάγκες των γύρω περιοχών ως ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής, μέχρι σήμερα αποτελούσε πάρκο «φάντασμα». Τι κάνουμε: Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ξεκίνησε από τη πρώτη στιγμή της θητείας μας μια δύσκολη προσπάθεια για να μπορέσει το πάρκο να αποκτήσει ζωή. Επαναφέραμε το αίτημα προς όλους τους αποδέκτες για την αποκατάσταση αυτού του περιβαλλοντικού πάρκου και σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και τους Δήμους έχουμε ήδη ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης αλλά και φύλαξης του περιβαλλοντικού πάρκου.

Βρισκόμαστε σε συνεργασία με αθλητικούς, εκπαιδευτικούς φορείς που θα τους ενδιέφερε να αναπτύξουν δράσεις και δραστηριότητες στο πάρκο προκειμένου να αποκτήσει ζωή προστατεύοντάς το και με αυτό τον τρόπο από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές όλων των προηγούμενων χρόνων. Σε λίγες ημέρες περισσότερα…..

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Γαβρίλης.

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Γαβρίλης.

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Γαβρίλης.

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Γαβρίλης.

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Γαβρίλης.