Ο Δήμος Κορυδαλλού για την απώλεια του Γιώργου Ζουγανέλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού Γιώργος Ζουγανέλης.  Γεννήθηκε το 1961, ενώ το 1979 αποφοίτησε από την Αθωνιάδα  Εκκλησιαστική Ακαδημία, όπου απέκτησε πτυχίο Αγιογραφίας. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής  του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (1984), ενώ παράλληλα έκανε σπουδές Βυζαντινής Μουσικής και Θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών. Εργάστηκε ως Θεολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2005, που δημιουργήθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν Διευθυντής του.  Είχε συμμετάσχει σε σεμινάρια για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής, ενώ είχε την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία πολλών projects και εθελοντικών δράσεων.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Ζουγανέλη είναι απώλεια για την πνευματική και κοινωνική ζωή του Κορυδαλλού, για την εκπαίδευση, για τους δεκάδες μαθητές του στο  ΣΔΕ των Φυλακών, στους οποίους τα τελευταία 10 χρόνια άνοιγε παράθυρο στο μέλλον. Ένα παράθυρο ελπίδας, μόρφωσης, ενθάρρυνσης, υποστήριξης και καλύτερης προοπτικής, ώστε οι σημερινοί κρατούμενοι να επιστρέψουν στην κοινωνία με εφόδια και δύναμη. Λειτουργώντας από την πρώτη στιγμή με την βαθιά πίστη,  ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, με καθημερινή, άοκνη, προσωπική προσπάθεια, μετέτρεψε το 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού σε μια δημιουργική κοινότητα ελπίδας. Η  δική του παρουσία και δραστηριότητα συνέβαλε, ώστε η κοινωνία να γνωρίσει τη σημασία της δια βίου μάθησης στα σωφρονιστικά καταστήματα και να ξεπεραστούν ταμπού και προκαταλήψεις.

Ο Γιώργος ήταν δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης, αλλά και ένας πολυσχιδής και δραστήριος άνθρωπος, που πρόσφερε απλόχερα τις δημιουργικές του δυνάμεις σε καλλιτεχνικές, κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Ελπίζω η παρουσία και η δράση του να βρει μιμητές». 

Διαβάστε επίσης:

''Έφυγε'' ο Γιώργος Ζουγανέλης... ο Δάσκαλος, ο Ιεροψάλτης, ο Άνθρωπος!