ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σήμερα η δίκη του Νίκου Μαζιώτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Εξαιρετικό» ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η δίκη που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι, στη μια, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων -στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού- για την επονομαζόμενη «δεύτερη φάση» δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, με κατηγορούμενους τους αντιεξουσιαστές Νίκο Μαζιώτη και Αντώνη Σταμπούλο, την ασύλληπτη Πόλα Ρούπα αλλά και τον προσφάτως συλληφθέντα Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά στο εδώλιο ύστερα από περίπου δέκα χρόνια φυγής.

Σε αυτή τη δίκη θα διερευνηθεί όχι μόνο η μοναδική επίθεση του νέου Επαναστατικού Αγώνα με την έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014 αλλά και τουλάχιστον τέσσερις ληστείες του μεικτού σχήματος ενόπλων και ανταρτών πόλης. Ανάμεσα σε αυτές οι ληστρικές επιθέσεις στα Μέθανα, στην Κλειτορία (όπου υπήρχε τραυματισμός αστυνομικού), στο Βελεστίνο και στην Ακράτα που σημειώθηκαν την περίοδο 2012-13.

Ο Γ. Πετρακάκος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα ως «χρηματοδότης της οργάνωσης», λόγω της εμπλοκής του -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- σε ληστείες με λεία περίπου 1 εκατ. ευρώ στις οποίες συμμετείχε και ο Ν. Μαζιώτης.