ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Ένας χρόνος κοινωνικό φροντιστήριο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ζεστή και αισιόδοξη διάθεση πραγματοποιήθηκε η πρώτη απολογιστική συνάντηση των εθελοντών εκπαιδευτικών και των εθελοντών διοικητικής υποστήριξης που προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθειά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού.

Την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς τους υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά με την στήριξη και την σπουδαία προσφορά όλων σας. Εσείς οι εθελοντές συμβάλλατε, ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την δράση μας, εκτός από την μελέτη για μαθητές Δημοτικού και στα φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, βοηθώντας ήδη περισσότερους από 50 μαθητές. Κοινός μας στόχος είναι η κρίση να μη στερήσει ευκαιρίες από παιδιά με δυνατότητες και θέληση και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε οικογένεια της πόλης που έχει ανάγκη πάντα με την δική σας πρόθυμη προσφορά».

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρεχόμενη εκπαιδευτική υποστήριξη αφορά όλα τα μαθήματα του Δημοτικού, τα φιλολογικά και τα μαθηματικά για το Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο διδάσκονται μαθήματα και γενικής παιδείας και κατεύθυνσης. Τα μαθήματα διδάσκονται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και φοιτητές, ενώ γονείς έχουν αναλάβει την διοικητική υποστήριξη.

Στο Φροντιστήριο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους οι: Ανδρεόπουλος Σπύρος, Διονυσοπούλου Βασιλική, Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Κάτσικας Χρήστος, Κίκιρα Φωτεινή, Κουλουρίδου Μαίρη, Κυριακού Βασίλης, Μαργαρίτη Ζωή, Μαυράκη Αικατερίνη, Μαυρομάτη Αργυρώ, Μαχπούπ Αναστάσιος, Κωνσταντίνα Μπαρμπαγεωργη, Νικοπούλου Ελένη, Παλιβάκου Ειρήνη, Πεκλάρη Ελένη, Ρήγα Ιωάννα, Ρίγκα Ελένη, Σχοινά Ελευθερία, Τσίρου Άντζελα, Χαϊκάλη Μαρία, Χιόνη Αλίκη.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τα τέλη του Οκτώβρη στο 1ο Δημοτικό, πλ. Αγ. Γεωργίου και Χ. Τρικούπη 15 και στο 2ο Γυμνάσιο, Ψαρρών 15 και μετά την μικρή ανάπαυλα των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, συνεχίζονται κανονικά από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές στα νέα τμήματα τα οποία θα δημιουργηθούν για τους μαθητές που θέλουν να ξεκινήσουν μαθήματα με το νέο έτος, ενώ η προσφορά των εθελοντών είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι, μαθητές και εθελοντές, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 4990410 & 210 4990455.