640 προσλήψεις Κοινωφελούς στους δήμους Κερατσινίου -Περάματος -Σαλαμίνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β’ Κύκλος). Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΑΞΙΑ θα είναι και πάλι Πάροχος Κατάρτισης μετά την επιτυχή συμμετοχή μας στον Α” Κύκλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 643 θέσεις για ανέργους στους παρακάτω Δήμους:

  • Κερατσινίου-Δραπετσώνας: 283 θέσεις

  • Περάματος: 278 θέσεις

  • Σαλαμίνας: 82 θέσεις

Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Έτσι εκτός από συμβουλευτικές υπηρεσίες από τον ΟΑΕΔ, ο άνεργος έχει την δυνατότητα να καταρτιστεί στις «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας» (ΤΠΕ) και να λάβει την σχετική πιστοποίηση.

Οι ωφελούμενοι που θα συμμετάσχουν στη δράση της κατάρτισης θα απασχολούνται τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα και θα καταρτίζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα. Το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΑΞΙΑ συμμετέχει στο πρόγραμμα ως Πάροχος Κατάρτισης. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν επιλέξει την κατάρτιση, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Το πρόγραμμα είναι 8-μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75€ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75€), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25€ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54€).

Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τη Παρασκευή 14/07/2017 και ώρα 10:00 μέχρι και την Δευτέρα 24/07/2016 και ώρα 12:00. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα τουΠαραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης, Νο 8/2017 και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Αν είστε άνεργοι και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του ΟΑΕΔ, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.