π. Γεώργιος Κρητικός: Φωτογραφίες και Βίντεο από την εκδήλωση μνήμης και τιμής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκατοντάδες πνευματικά παιδιά, κληρικοί και λαϊκοί και παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τον ένα χρόνο από την εκδημίας του π. Γεωργίου Κρητικού.
 
Η υποδοχή των πιστών στην είσοδο του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά, ήταν απόλυτα κατανυκτική και εντυπωσιακή συνάμα, λόγω της εντυπωσιακής "αγιογραφίας" που φιλοτέχνησε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Βαρνάβα Αττικής, Ηγούμενος της οποίας είναι ο κατά σάρκα υιός του πατρός Γεωργίου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός.
 

 
Την εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων π. Βασίλειος Τσιμούρης, επί δεκαετίες συνοδοιπόρος του πατρός Γεωργίου, εμφανώς συγκινημένος, αλλά και χαρούμενος συνάμα για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για αυτό το ξεχωριστό "μνημόσυνο" στον αείμνηστο π. Γεώργιο Κρητικό.
 
Ακολούθως η χορωδία των Αγίων Αναργύρων αφιέρωσε μια σειρά από εξαίσια άσματα στον αείμνηστο πνευματικό καθοδηγητή της ενορίας των Αγίων Αναργύρων.
 

 
Παρά το πλήθος των πιστών που προσήλθαν και την έντονη ζέστη, ο κόσμος παρακολουθούσε επί ώρες την εκδήλωση, με απόλυτη προσήλωση και ενδιαφέρον.
 

 

Μετά τη χορωδία, το λόγο πήρε ο π. Μεθόδιος Κρητικός, ο οποίος και αναφέρθηκε στον βίο του πατρός Γεωργίου.

 
Τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του, το γενεαλογικό του δέντρο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, το θείο κάλεσμα στην ιεροσύνη, τα ταξίδια για σπουδές στην Αμερική, την αρραβωνιαστικιά του και μετέπειτα σύζυγο και πρεσβυτέρα Ελένη (Νίτσα), την οικογενένειά του, τη διαδρομή του ως ιερέα και πνευματικού στον Πειραιά, αρχικώς στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων και ακολούθως-για 61 συναπτά έτη-στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά.
 

Αναφέρθηκε σε αρκετά θαυμαστά σημεία της ζωής του μακαριστού γέροντα, αλλά και σε πλήθος χειρογράφων και μαρτυριών πνευματικών του παιδιών, που μαρτυρούσαν το αμέριστο και διαρκές ενδιαφέρον του για όλους, ωσάν να ήταν οικογένειά του!

 

Κλείνοντας ο π. Μεθόδιος Κρητικός αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του πατρός Γεωργίου, τη μαζική προσέλευση των πνευματικών του παιδιών που προσήλθα να πάρουν την ευχή του... 

 
Αλλά και τη συγκλονιστική και άκρως συγκινητική στιγμή οπότε και ο π. Γεώργιος, αναφέρθηκε στον γιο του και κληρικό λέγοντας του:
"Και μένα ποιος θα με ευλογήσει;", καλώντας τον ουσιαστικά να το πράξει εκείνος!
 

Έπειτα προβλήθηκαν δυο σύντομα βίντεο με στιγμιότυπα από ομιλίες του π. Γεωργίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη σύντομη αλλά και πληρέστατη αναφορά του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακάρια μορφή του π. Γεωργίου, στην ακλόνητη πίστη και τυπικότητά του, αλλά κι στους "καρπούς" του, τα εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά-κληρικούς και λαϊκούς-που αποδεικνύουν και το μέγεθος του σημαντικού έργου του π. Γεωργίου Κρητικού κατά την επίγεια ζωή του.

[g_youtube v="6TAVZdIKXeA{/youtube}

{youtube}MFvVS6Io-uo"]