ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέγας λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου του Μέγαλου τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 στον Ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στον Πειραιά.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι τον Ιερό Ναό κατέκλυσαν πλήθος κόσμου όπου παρά το ψύχος θέλησαν να τιμήσουν τον Άγιο Βασίλειο συμπροσευχόμενοι και παρευρισκόμενοι στον Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Κυνηγού και Ά Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος όπου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην Περιτομή του Κυρίου Ιησού Χριστού όπου εορτάζεται μαζί την εορτής του Αγίου Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο π. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο, όπου ήξερε να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας και να πορεύεται με βάση την πίστη και όχι με βάση τον νόμο.

Επισης κάλεσε σε αφύπνιση τους πιστούς όπου αιχμαλωτίζονται απο εγωϊστικούς λογισμούς και δεν ακούνε την φωνή της καρδιάς τους, εκεί όπου είναι ο Χριστός ως φωνή της συνειδήσεως μας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό ανήμερα της εορτής θα Ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

peiraias-1

peiraias-3

peiraias-4

peiraias-6

peiraias-7

peiraias-8

peiraias-9

peiraias-10

peiraias-11

peiraias-12

Πηγή: Romfea.gr

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανηγυρίζει ο Άγιος Βασίλειος στην Καλλίπολη!