ΝΕΚΡΗ ηλικιωμένη γυναίκα στα προσφυγικά της Δραπετσώνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα που διέμενε στα ερείπια της Δραπετσώνας.

Η Piraeus Press παρακολουθεί στενά το θέμα από την πρώτη στιγμή για τα προσφυγικά κτίρια στις οδούς  Ψαρρών, Μάρκου Μπότσαρη και Σωκράτους, που είναι δημόσιος κίνδυνος.

Ο φόβος μεγάλωσε αφού τμήματα των  κτιρίων άρχισαν να "καταρρέουν" βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των περαστικών και των κατοίκων αλλά και των μικρών μαθητών του σχολείου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Τον Δεκέμβριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έκανε το πρώτο βήμα, μετά από τις απόκαλύψεις της Piraeus Press, τοποθετώντας ειδικές σκαλωσιές.

Όπως ενημερωθήκαμε έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι αρμόδιοι έχουν παραχωρήσει χώρο διαμονής στους ιδιοκτήτες των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες για διαμονή.

Ωστόσο, η τραγωδία, που τόσο καιρό απευχόμασταν, σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, εξαιτίας της άθλιας κατάστασης του κτιρίου στο οποίο και διέμενε παρά τις συστάσεις και τις ενέργειες που είχαν προηγηθεί για την εκκένωσή του.

«Η γυναίκα έπεσε και βρέθηκε νεκρή. Είχε ειδοποιηθεί να φύγει, όπως και όλοι όσοι κινδυνεύουν. Ο δήμος παραχωρεί στους κατοίκους χώρο διαμονής, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε», τόνισε αρχικά ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Δραπετσώνας και πρόσθεσε:
«Ακόμα, βέβαια, περιμένουμε την ιατροδικαστική απόφαση. Όσον αφορά στα κτίρια, εμείς έχουμε στείλει επίσημο έγγραφο, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει άδεια για τις σκαλωσιές».

Είτε με την νόμιμη οδό είτε όχι, το θέμα είναι πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δράσουν άμεσα, ώστε να μην θρηνήσει κι άλλο θύμα η περιοχή!

Διαβάστε επίσης: