ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Κατάληψη των εργαζομένων για τις 27 απολύσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, στις 10.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται για την ανάκληση διορισμού 27 συναδέλφων τους στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε κινητοποιήσεις, διότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απολύσεων με βάση τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ταυτόχρόνως, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

Παράλληλα, συμπαρατάσσεται με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που «βρίσκονται σε κινητοποιήσεις-καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας μας ενημέρωσαν πως καμία υπηρεσία του Δήμου δεν λειτουργεί καθώς βρίσκεται σε κατάληψη.