ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες των ομήρων – «Μας είπαν θα χυθεί αίμα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένοπλη ληστεία–θρίλερ, από τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, έγινε στις 2 το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Χατζηκυριακού 27-31, στην Καλλίπολη του Πειραιά.

Οι δράστες ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο υποκατάστημα και τους απειλούσαν με χειροβομβίδα, ενώ ακολούθως μετέβησαν στον ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας, θέλοντας να αποσπάσουν από τις θυρίδες χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, με τη χρήση οξυγόνου, διέρρηξαν τις θυρίδες και εργάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο επί 2,5 ώρες.

Αφού απέσπασαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και κοσμημάτων, διέφυγαν με άγνωστο μέσο από το σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το μπουτόν του συναγερμού πάτησε υπάλληλος στις 16:49 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια και οι δράστες αναζητούνται.

Με την ίδια μέθοδο είχαν κινηθεί οι δράστες ληστείας, σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, στις 9 Αυγούστου 2016.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ομήρων

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε περιγράφει μια γυναίκα: "Μπήκαν δυο από τους δράστες μας ακινητοποίησαν και είπαν ληστεία. Κράτησαν όπλα και χειροβομβίδα. Είδα αυτόματα, πιστόλια Φορούσαν μάσκες. Είδα δυο και μετά ακολούθησαν κι άλλοι ληστές. Μας απομόνωσαν σε κάποιο σημείο. Άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα χρήματα από τα γκισέ. Μας οδήγησαν κάποια στιγμή στο κουζινάκι στο υπόγειο και μας κλείδωσαν εκεί. Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους να τους υποδείξουν το χώρο των θυρίδων. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και μας απειλούσαν ότι θα χυθεί αίμα. Μας κράτησαν τρεις ώρες. Δεν μπορούσαν να πατήσουν το συναγερμό τους απειλούσαν με τα πιστόλια και χειροβομβίδα. Φορούσαν αποκριάτικες μάσκες γερόντων"

Οι καταθέσεις των ομήρων, τριών πελατών και πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος.

Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κινηματογραφική ληστεία με ομήρους σε τράπεζα

XATZΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ: Οι πρώτες εικόνες από την κινηματογραφική ληστεία της τράπεζας

ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Mε «δοκιμασμένη συνταγή» έκλεψαν την τράπεζα - Έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν

ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από την τράπεζα Πειραιώς

[iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5j2bht" allowfullscreen ]
ΕΡΤ1 - Μαρτυρίες ομήρων σε ληστεία τράπεζας από realmedialive