Αυτή είναι η αλήθεια για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη – Δείτε γιατί δε θα ταφεί στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις τελευταίες ώρες πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με την δήθεν άρνηση του Δήμου Πειραιά να τιμήσει το μεγάλο Πειραιώτη ηθοποιό, κηδεύοντάς τον στο νεκροταφείο-μνημείο της Ανάστασης.

Τα πράγματα, όπως σχεδόν πάντα, δεν είναι όπως φαίνονται... Και αυτό θα αποκαλύψει για ακόμη μια φορά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η οικογένεια Μπάρκουλη απευθύνθηκε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Πειραιά, μιας και γνώριζε ότι αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνε ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ζητώντας να ταφεί στο νεκροταφείο της Ανάστασης.

Ο Δήμος Πειραιά ενημέρωσε την οικογένεια, ότι το εν λόγω νεκροταφείο αποτελεί πλέον μνημείο και δεν επιτρέπονται νέες ταφές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας!

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Σύμφωνα λοιπόν με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στο νεκροταφείο της Αναστάσεως επιτρέπονται νέες ταφές μόνο στους υπάρχοντες οικογενειακούς τάφους!

Η ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Προκειμένου ο Δήμος Πειραιά όμως να τιμήσει τον Πειραιώτη ηθοποιό και με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προτάθηκε να ''φιλοξενηθεί'' ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε οικογενειακό τάφο ενός επίσης διάσημου Έλληνα ηθοποιού, προκειμένου έτσι να ταφεί και να τιμηθεί από το Δήμο Πειραιά όπως του αρμόζει.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η οικογένεια Μπάρκουλη ήταν από την αρχή αρνητική! Και απάντησε ΟΧΙ κάθετα στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΩΡΑΛΗ

Η νέα εναλλακτική πρόταση ήταν να πραγματοποιηθεί η κηδεία του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό.

Και εννοείται πως θα γινόταν δημοσία δαπάνη από το Δήμο Πειραιά, ως ύστατο φόρο τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.

Και πάλι η οικογένεια αρνήθηκε. Έτσι, για άγνωστο λόγο, η οικογένεια αποφάσισε να ταφεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.