Στον Πειραιά για προσκύνημα η Παναγία Τριχερούσα του Αγίου Όρους (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νωρίς το πρωϊ της Πέμπτης έφτασε με λαμπρότητα και τιμή στο λιμάνι του Πειραιά η εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους με σκοπό να τοποθετηθεί για προσκύνημα στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά.

Κατά την είσοδό της στο λιμάνι, αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές καθώς όλα τα πλοία είχαν εντολή να χαιρετήσουν με κόρνα τον ερχομό της, ενώ την ιερή εικόνα παρέλαβε από το πλοίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μεγάλη λιτανεία σε όλο το μήκος του λιμανιού αλλά και σε περίπου όλο το κέντρο της πόλης με τη συνοδεία Ναυτικού Αγήματος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Αγήματος των Λιμενοφυλάκων. Μετά τη λιτανεία η εικόνα τοποθετήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα.

trixerousa

Η εικόνα που έχει πολύ μεγάλο βάρος, καθώς ζυγίζει 120 κιλά, είναι μια μοναδική εικόνα της Θεοτόκου με τρία χέρια και τους τελευταίους αιώνες φυλάσσεται στη Μονή του Χιλανδαρίου, ενώ απεικονίζει την Παναγία στην κλασική απεικόνιση της με τον Ιησού στα χέρια της. Η διαφορά της όμως είναι πως κάτω από δεξί χέρι της, στην αριστερή πλευρά της εικόνας όπως την κοιτά κάποιος υπάρχει ένα ακόμη χέρι. Το χέρι αυτό είναι και η αιτία που στην εικόνα δόθηκε το προσωνύμιο «Τριχερούσα», η Παναγία δηλαδή με τα τρία χέρια.

trixerousa 1

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης: